0

Juva valmistautuu uusien pakolaisten ottamiseen

Juvan kunta varautuu uusien kiintiöpakolaisten vastaanottoon jo mahdollisesti alkavana syksynä.

Kunnanhallitus päätti, että poismuuttavien pakolaisten tilalle voidaan ottaa uusia.
Kunnanhallituksen puheenjohtajan Jaakko Hännisen (kesk.) mukaan tämän hetken arvio on, että uusia pakolaisia saapuisi Juvalle jo syksyn aikana.
Hän kertoo, että mahdollisesti kolme perhettä eli kymmenen ihmistä on muuttamassa pois Juvalta, ja kunnalla on valmius ottaa uusia pakolaisia siten, että pakolaisten enimmäismäärä on 40.

Juvan kunnanvaltuusto päätti pakolaisten vastaanottamisesta kesäkuussa 2014. Valtuuston päätöksen mukaan kunta vastaanottaa kiintiöpakolaisia siten, että heidän määränsä on kerrallaan 20-40.
Pakolaisten vastaanotto on määritelty luonteeltaan jatkuvaksi. Syksyllä 2015 kunta vastaanotti ensimmäisen 30 hengen pakolaisryhmän.
Tällä viikolla kunnanhallitus linjasi kunnanjohtajan esityksen mukaisesti, että mahdollisesti poismuuttavien pakolaisten tilalle voidaan ottaa uusia pakolaisia, ja heidän kokonaismääränsä voidaan nostaa kunnanvaltuuston päätöksen mukaiseen 40 henkilöön.

Lue lisää 7.7. Juvan Lehdestä.

 

 

Viikon kysymys

Aiotko osallistua erilaisiin kesätapahtumiin, joita järjestetään niin Juvalla kuin muissakin lähikunnissa ja -kaupungeissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...