0

Puustock, osa 10: Viimeinen Puustock

Yhdeksäs ja viimeinen Puustock järjestettiin 18- 19.7.2008. Perjantaina esiintyivät: Apulanta, Klamydia, Mokoma, Poets Of The Fall, Lovex ja Anatomia. Olutteltassa trubalavalla esiintyivät Jussi Hakulinen & Jani Viitanen-duo sekä Pave Maijanen. Lauantaina esiintyi Hanoi Rocks, CMX, Yö, YUP, Ruoska, Viikate, Turmion Kätilöt ja Himanes. Olutteltassa musisoivat Hakulinen & Viitanen sekä Duo Honey B & T-Bone Ed.
Kevään aikana olin kurkkua myöten täynnä Hotelli Juvaa ja Puustockia. Tuntui, että tekipä mitä tahansa ja kuinka paljon, niin kaikki oli yhtä tyhjän kanssa. Julkaisin bändit keväällä ja vappuna 2008 ajatus konkretisoitui mielessäni. Jos en sano itseäni irti, vietän loppuelämäni hullujenhuoneella.
Ohjelmisto oli ok, mutta perjantaille oli huutokauppa käynnissä Lauri Tähkä & Elonkerjuu-yhtyeestä. Tarjouskilpailu oli järjetön ja itse tein korkeimman tarjouksen, mitä koskaan Puustockin historiassa, 17 000 euroa. Ei oltu lähelläkään. Kevät oli sen verran pitkällä, että kaikki huippunimet oli myyty. Tilalla oli Lovex, joka oli huomattavan halpa, mutta yhtyeen suosio oli mitätön. Toinen moka oli, kun en uskaltanut ottaa Popedaa Puustockiin.

Kun Puustock starttasi perjantaina, kelit eivät suosineet. Anatomia aloitti ja heti perään soittanut Lovex sai kokea, kun ukonilma ja sadekuuro tulivat vesittämään alkuiltaa. Keli parani illan mittaan.
Mokoman suosio oli huikeaa. Juvalaiset eivät tainneet olla tottuneita pittiin, osa oli asiasta kauhuissaan. Turvallisuuspäällikkö Mauno Heiskanen kysyi miten asiaan pitäisi suhtautua. Sanoin, ei mitenkään, se kuuluu tuohon kuvioon. Poets Of The Fallin keikka oli upea kokemus.
Perjantai- illan päätti Apulanta, joka oli Puustockissa jo seitsemättä kertaa.

Lauantaina keli oli hiukan parempi. Himanes aloitti ja toisena esiintynyt Turmion Kätilöt oli ensimmäistä kertaa Puustockissa.
Meininki oli varsin rankkaa. Ruoskan esiintyminen Puustockissa oli samanlainen perinne kuin Apulannan, Yön tai Popedan. Yö oli ainoita bändejä, mikä määritteli soittoaikansa. Olli ei koskaan halunnut bändinsä olevan alkupäässä eikä loppupäässä.
YUP ja CMX olivat mainioita orkestereita. CMX esiintyi kolmesti, samoin YUP. Kun Hanoi Rocks aloitti esiintymisen, katsoin keikkaa miksauskopin vierellä. Juontaja Harri Kukkola ihmetteli asiaa, ja sanoi jälkeenpäin aavistelleensa jotain.
Hanoi Rocksin keikka oli sanalla sanoen raivokas. Ilmassa oli kansainvälinen meininki. Michael Monroe oli täydessä vauhdissa ensimmäisen biisin aikana. Mikit ja mikkitelineet lentelivät ja vauhtia riitti. Hanoi Rocks oli kaikkien aikojen viimeinen esiintyjä Puustockin historiassa.

Kun loppukuulutus kuultiin, ajattelin, homma hoidettu ja aloin pohtimaan koska ja miten sanon itseni irti tästä paikasta. Kuin Luojan armosta Hotelli Juvan silloinen johtajatar sanoi, lomautuksia tulossa, se koskisi myös minua. Silloin tiesin hetkeni koittaneen ja ilmoitin, ei tarvitse lomauttaa sillä haluan sanoa itseni irti.
Yksi aikakausi oli tullut päätökseen ja vuoden 2008 Puustock oli laatuaan viimeinen. Se jäi elämään yleisön, bändien ja monien sydämiin. Sen historia kesti yhdeksän vuotta.
Kun moni harmitteli asiaa, totesin: Ei pidä surra sitä, mitä ei enää ole vaan pitää iloita siitä, mitä täällä on joskus ollut.

Vesa Kontiainen
Kirjoittaja on monitoimimies, joka kirjoittaa Puustockista 10-osaista sarjaa Juvan Lehdelle. Hän toimi Puustockin festaripäällikkönä.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua erilaisiin kesätapahtumiin, joita järjestetään niin Juvalla kuin muissakin lähikunnissa ja -kaupungeissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...