0

Voimainkoitos Juvalla

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina M-marketin parkkialueella kilpailtiin Juvan vahvimman tittelistä. Kisaamaan oli saapunut paikallisten voimamiesten ja naisten lisäksi alan huippunimiä ympäri Suomen.

 

Viime lauantaina M-Market Juvan parkkialueella otettiin miehistä ja naisista mittaa paahtavassa auringonpaisteessa Juvan Vahvin -kilpailun merkeissä. Ensimmäistä kertaa Juvalla järjestetty kilpailu sai hyvän vastaanoton kilpailijoiden, katsojien ja sponsoroimaan lähteneiden paikallisten sekä ulkopaikkakuntalaisten yritysten keskuudessa.
Kilpailussa kamppailtiin naisten 70kg sekä miesten 90kg ja 105kg painoluokkien voitoista. Kilpailu luokissa oli tiukkaa ja sijoitukset ratkesivat erittäin pienillä eroilla. Päivän kovin kilpailu käytiin juvalaisen Sanna Purhosen ja SM-hopeamitalisti Reetta Makkosen välillä naisten maastanostossa.
Henkilökohtaisten ennätysten rikkouduttua kisan edetessä voittajan ratkaisi lopulta henkinen kantti. Tiukan väännön jälkeen naisten maastanoston voittajaksi selviytyi Juvan Sanna Purhonen huikealla 170kg tuloksella.

Naisten tukkipunnerruksen parhaat eroteltiin toisistaan yhden toiston eroilla. Makkonen sijoittui kolmanneksi seitsemällä toistolla, juvalainen Anu Kukkonen toiseksi kahdeksalla toistolla ja voiton vei Purhonen kunnioitettavilla yhdeksällä toistolla. Naistensarjan 75 kilon hiekkasäkinkannon voitti Juvan Titta Saaristo upealla 118 metrin tuloksellaan.
Naiset kilpailivat päivän aikana myös muun muassa autonvedossa, farmikävelyssä sekä punnertamisessa. Naistensarjan kokonaiskilpailun voittajaksi selviytyi lopulta Sanna Purhonen kolmella lajivoitolla.

Miesten 90kg sarjan kilpailua hallitsi huippukunnossa ollut porilainen Markus Laine voittaen kaikki lajisuoritukset. Kamppailu voitoista oli kovaa ja yksikään voitto ei irronnut helpolla. Laine kruunasi voittonsa tekemällä uuden maastanoston Suomenennätyksen. Rautaa ennätysnostossa nousi uskomattomat 280 kiloa.
105kg sarjassa kovin kamppailu käytiin Espoon Paavo Paason ja Savonlinnan Mika Nikkosen välillä.
Nikkonen voitti punnerruksissa ja maastanostossa, nostaen samalla kilpailun suurimman painon 300kg. Paaso oli kuitenkin Nikkosta nopeampi jaloistaan voittaen farmikävelykilpailun tuloksella 17,78 sekuntia sekä ”teräspojan” sylissäkannon 107,5 metrin matkalla. Lopulta Paaso kruunattiin miesten 105kg sarjan kokonaiskilpailun voittajaksi.

Viikon kysymys

Mikä on parasta kesässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...