0

Etelä-Savoon oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille uusia kuntapaikkoja

Etelä-Savossa Mikkelissä, Hirvensalmella, Pertunmaalla ja Juvalla on saatu järjestettyä 125 kuntapaikkaa kiintiöpakolaisten vastaanottoon. Etelä-Savon ELY-keskus on neuvotellut kevään aikana 200 lisäkuntapaikasta, erityisesti Etelä-Savon vastaanottokeskuksissa oleskeluluvansaaneiden turvapaikanhakijoiden ja yksin tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden sijoittamiseksi. Etelä-Savossa on tällä hetkellä 100 uutta kuntapaikkaa, Pieksämäellä 50 ja Savonlinnassa 50.

Etelä-Savossa on edelleen 688 turvapaikanhakijaa vastaanottokeskuksissa odottamassa päätöksiä (Mikkelissä 220, Pieksämäellä 146 ja Savonlinnassa 322) ja lisäksi eri alaikäisyksiköissä nuoria yksin tulleita turvapaikanhakijoita on 109.

 

Valtakunnallisesti maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä on oleellisesti vähentynyt edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden 2015 ja 2016 Suomeen on tullut turvapaikanhakijoita yhteensä 35 834. Vuoden 2016 turvapaikanhakijoiden määrä tähän asti on 3358 henkilöä.

Heinäkuussa rekisteröitiin 61 uutta hakemusta, suurimpina hakijamaaryhminä ovat olleet Irak (29,5%), Somalia (15%) , Venäjän federaatio (10%), Afganistan (6,6%) sekä Marokko (6,6%)

Oleskeluluvan päätöskäsittely on nopeutunut. Päätöksiä on tehty tämän vuoden puolella 12 734. Vataanottojärjestelmässä on edelleen 25 180 henkilöä, jotka odottavat oleskelulupaa.

Viikon kysymys

Mikä on parasta kesässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...