0

Kykkäsen Erkki sulkee ”Essonsa” Juvalla

Erkki Kykkäsen huoltoasema, ”Kykkäsen Essona tunnettu”,  sulkeutuu lopullisesti Juvalla heinäkuun lopussa. Yli 50 vuotta Juvalla toiminut huoltoasema loppuu. Tontille nousee Keskon Supermarket.

Karjalaismiehen elämänasenteella Kykkäsen Erkki suhtautuu valoisasti 49-vuotisen huoltoasemayrittäjyyden loppumiseen. Lopettaminen ei ole juhlan aikaa. Erkki kantaa enemmän huolta laajasta asiakas- ja tuttavapiiristään. On pahoillaan heidän puolestaan.
– Halaajia on viime viikkoina riittänyt. Teen tässä töitä, pesen autoja ja myyn myymälän varastoja ja hallia tyhjäksi heinäkuun loppuun saakka. Sitten tulee öljy-yhtiön urakoitsijat ja kaivavat säiliöt maasta ylös ja riisuvat asematunnukset. Varmaan sen jälkeen alkaa asemarakennuksen purku, kertoo Erkki Kykkänen.
Kykkäsen Erkki tuli huoltamoyrittäjäksi nuorena miehenä. 22-vuotiaana hän oli Suomen nuorin Esso-diileri.
– Nyt varmaan olen Suomen vanhin, mies nauraa.

Lue lisää 21.7. Juvan Lehdestä.

 

3 kommenttia aiheesta “Kykkäsen Erkki sulkee ”Essonsa” Juvalla

 • 21.7.2016 at 11:59
  Permalink

  Kykkäsellä oli ilo asioida! Kerranki tyvären sormus hirttäyty sormhen turvotuksen takia ja terv.keskuksen leikkuri oli ”kesäterässä” ni Kykkäsellä sait sormuksen poikki. Oli yks erikoisimmista avuntarpeista heän Essolla? nautinnollisia eläkepäiviä?

 • 22.7.2016 at 12:33
  Permalink

  Kyykkäsen Ekiä ja Ekin Esson palveluhenkeä jää kaipaamaan. Kyykkäsen Esso on kuulunut niin vahvasti Juvan peruisilmeeseen. Sieltä on aina saanut apua. Vahinko, että palvelu loppuu. On se huima ura, 50 vuotta huoltoaseman pitäjänä! Nostan hattua ja kumarran syvään.

 • 24.7.2016 at 15:37
  Permalink

  Kykkäsen Erkillä oli täysi palvelu. Kun tulin mökiltä pesettämään autoa. Enhän minä uskaltanut ajaa pesuun isoo autoo! Erkki pesi 🙂

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua erilaisiin kesätapahtumiin, joita järjestetään niin Juvalla kuin muissakin lähikunnissa ja -kaupungeissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...