0

Kolmas sukupolvi rattiin Savonlinjalla – Kai Honkanen toimitusjohtajaksi

Kai Honkanen on nimitetty 1.8.2016 alkaen Savonlinja-yhtiöiden toimitusjohtajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Kain isä Raimo O. Honkanen on siirtynyt syrjään yrityksen operatiivisesta toiminnasta, mutta jatkaa omistajan roolissa.

Kolme vuotta yrityksen liiketoimintajohtajana toiminut Kai Honkanen toteaa, että toimitusjohtajanimityksen myötä turvataan perheyrityksen jatkuvuus ja tulevaisuuden suunta. Savonlinjan perusti Kai Honkasen isoisä Toivo vuonna 1924 ja vuonna 1956 vetovastuuseen tuli Raimo, joka ehti toimia toimitusjohtajana hulppeat 60 vuotta.

– Toivo ja Raimo ovat luoneet asiakaspalveluun, luotettavuuteen ja ihmisläheisyyteen pohjaavan yrityskulttuurin, jonka varaan on hyvä rakentaa, toteaa Kai Honkanen.

Savonlinja jatkaa asiakaspalvelukärjellä myös uuden johdon alaisuudessa. Kunniaa edeltäjien työlle ja yrityksen suomalaisille juurille tekee esimerkiksi Avainlippu, joka myönnettiin yhtiölle kesällä. Savonlinja on samalla ensimmäinen isomman kokoluokan bussiyhtiö, jolle Avainlippu on myönnetty – ja myös ensimmäinen kaukoliikenteen toimija, jolla on Avainlippu.

Kai Honkasen mukaan toimialalla tapahtuu nyt paljon ja Savonlinja aikoo olla niiden toimijoiden joukossa, jotka päivittävät bussiliikenteen digiajalle.

– Paljon on vielä sellaista, minkä haluamme tehdä ja saavuttaa. Me haluamme olla Suomen tunnetuin linja-autoyhtiö, hän toteaa.

Savonlinja Oy aloitti aikataulun mukaisen liikenteen Lappeenrannan ja Lauritsalan välillä uudella T-Fordilla vuonna 1924. Tänä päivänä Savonlinja on perheyritys, joka työllistää noin 800 linja-autoalan ammattilaista. Savonlinja liikennöi noin 500 linja-autolla etupäässä Itä- ja Kaakkois-Suomessa, pääkaupunkiseudulla ja Turun ympäristössä. Vuosittain yhtiö kuljettaa noin 14 miljoonaa matkustajaa ja bussit taittavat taivalta yli 30 miljoonaa kilometriä.

 

Viikon kysymys

Mikä on parasta kesässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...