0

Ura alkoi kesätöistä Juvan Osuuspankissa

Mikko Antikainen haki kesätöitä Juvan Osuuspankista vuonna 2003 ja joutui haastattelussa keskelle remonttia kokoushuoneeseen. Tiistaina hän istui samalla paikalla Suur-Savon Osuuspankin hallintojohtajana.
Työkokemusta kertyi myöhemmin Juvalla yritysten maksuliikenne- ja rahoitusneuvojana runsaat puolitoista vuotta, kunnes tuli muutto Lahteen Päijät-Hämeen Osuuspankkiin vuonna 2007.
– Puolet työntekijöistä on ennestään tuttuja, Antikainen havaitsi tutustumiskäynnillään, joka kuului uuden hallintojohtajan konttorikierrokseen.
Mitä hallintojohtaja oikein tekee?
– Vastaan mm. pankin taloudesta, henkilöstöstä ja kiinteistöistä toimin samalla toimitusjohtajan varahenkilönä.

Monella paikkakunnalla murehditaan pankkipalveluiden karsimista. Etenkin iäkkäille ihmisille aiheutuu vaikeuksia.

– Pankkipalvelut eivät heikkene, mutta painopiste muuttuu asiantuntijapalveluihin. Valtaosa asiakkaista hoitaa rutiinit sähköisesti, ja astuvat pankin ovesta vasta kun tarvitsevat ”syväosaamista”, Antikainen sanoi.
– Sitten on asiakkaita, jotka tarvitsevat kassapalveluita, joita on edelleen saatavilla joka päivä. Meidän pitää pystyä täyttämään molempien asiakasryhmien toiveet, mikä on vaativa tehtävä.
Suur-Savon Osuuspankissa on noin 220 työntekijää 11 toimipisteessä. Se on ainakin varmaa, että työn luonne muuttuu, kun asiantuntijatiedon tarve lisääntyy. Aika näyttää, miten paljon pankkiala tarvitsee tekijöitä.

 

Lue lisää 25.8. Juvan Lehdestä!

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...