1

Paimennuksen EM-kisat keräsivät kiitosta

Inkilänhovin tilalla riitti tavallista enemmän kuhinaa elokuun aikana. Viime viikolla kisatut paimennuksen Euroopan-mestaruuskilpailut teettivät töitä jo monta viikkoa ennen varsinaista kilpailua. Suomen Paimenkoirayhdistyksen nimeämän kilpailutoimikunnan puheenjohtajan Susanna Nuutisen mukaan Juva tarjosi erinomaisen sijainnin kansainväliselle kilpailulle.
– Juva valikoitui kilpailupaikaksi, koska se on Suomen napa paimennuksessa. Täällä on pitkät ja vahvat perinteet paimenkulttuurissa.
Valintaan vaikutti myös Itä-Suomen aktiiviset paimenkoiraharrastajat, joista saatiin kasattua innokas ja osaava ryhmä järjestämään kilpailuja.
– Itä-Suomesta löytyi porukka, joka halusi tehdä tämän. Noin parikymmentä aktiivia lupasi, että kilpailut järjestetään. Talkoolaisia oli mukana kaikkiaan noin viisikymmentä henkeä.

Torstaista sunnuntaihin kestäneet paimennuksen EM-kilpailut sujuivat järjestäjien mukaan erinomaisesti. Kiitosta tapahtumasta tuli runsaasti sekä kilpailijoilta että kisayleisöltä.
– Kaikki onnistui äärimmäisen hyvin. Kisat etenivät hienosti ja ryhmät olivat tasaisia. Etenkin varikkoalueen toimivuutta kiiteltiin.

Tapahtumaan toivottiin varovasti noin viittäsataa kävijää, mutta tavoite ylitettiin Nuutisen mukaan reilusti.

 

Lue lisää 1.9. Juvan lehdestä ja katso kuvagalleria alta.

Viikon kysymys

Oletko jo heittänyt talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...