0

Kesätyötä nuorille tonnilla

Sanni Rauhala oli viime kesänä kuukauden verran kesätöissä Juvan kunnassa. Työtehtävät vaihtelivat.
– Kaksi viikkoa olin Hauskisleirillä apuohjaajana. Lasten kanssa oli kaikenlaista tekemistä ja suunnittelua.
– Toiset kaksi viikkoa olin kulttuuritoimessa. Viikko meni Pattoilla opastuksessa, ja tutustuin myös Partalan museon opastukseen ja pääsin yhtenä päivän osallistumaan kaivauksiin.

Kesätyö oli monipuolista ja vaihtelevaa. Niinpä pesti jatkuu tänä kesänä kulttuuripalveluissa.

OP Suur-Savo lahjoittaa tänä vuonna yhteensä sata tuhatta euroa 15–17-vuotiaiden työllistämiseen maakunnassa. Juvan kunta saa 9 000 euroa, joka riittää yhdeksän nuoren palkkaamiseen kuukaudeksi.

Pankki tuki nuorten kesätöitä kunnissa viime kesänä ensimmäistä kertaa, sillä se ei itse voi ottaa alaikäisiä töihin. Juvan kunnassa kokemukset olivat hankepäällikkö Heidi Hännisen mukaan hyvät.
– Vapaa-aika ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen ja hallintoon paikkoja tulee. Lisäksi haetaan valokuvaamistaitoista nuorta matkailuun.
Viime keväänä tuli 40 hakemusta, joten karsintaa joudutaan tekemään. Hakijoiden toiveet ja työnantajien tarpeet sovitellaan yhteen. Hakuaikaa on 21. huhtikuuta saakka.

Kunnalla on myös 250 euron työllistämisseteli alle 20-vuotiaille nuorille, jonka yritys tai yhdistys palkkaa vähintään neljäksi viikoksi. Niitä on saatavissa kunnanviraston yhteispalvelupisteestä.

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...