Poliisin pitää näkyä

Juvallakin toiminut lähipoliisihanke loppui rahan puutteeseen, eikä tieto hankkeen päättymisestä varsinaisesti yllättänyt. Poliisi kuten moni muukin valtion viranomainen on laihdutuskuurilla, koska rahat ovat tiukoilla ja resursseja joudutaan sen vuoksi niukentamaan.
Poliisi joutuu kohdentamaan rahansa sinne, missä on huutavin tarve, muun muassa vakavien rikosten torjuntaan. Rahaa ja poliiseja suunnataan sinne, missä on eniten ihmisiä eli suuriin kasvukeskuksiin ja isoihin kaupunkeihin.

On selvä, että Juvan kaltaiset maaseutupaikkakunnat ovat häviäjän osassa. Toki Juvan eduksi on paikallaan todeta, että kunta sijoittuu isojen teiden risteyksiin ja keskikokoisten kaupunkien lähialueille, joten poliiseja ja poliisiautoja onneksi vielä näkee.
Juvan Lehden haastattelema ylikomisario Petri Isokuortti myöntää meneillään olevan tilanteen kaunistelematta. On rehtiä sanoa, että poliisin valvonta ei voi lisääntyä, jos resurssit pienenevät.
Isokuortti on itsekin huolissaan poliisin resursseista, jotka määritellään valtakunnallisin poliittisin päätöksin. Valitettavasti iso osa päättäjistä edustaa muuta kuin syvää maaseutua, niin tällöin jälkikin on sen mukaista.
Kansalainen mittaa turvallisuuden tunnettaan sillä, miten poliisi näkyy paikkakunnalla ja mitkä ovat poliisin saapumisajat hälytystehtävissä.

Kommentteja aiheesta “Poliisin pitää näkyä

  • 23.8.2017 at 19:44
    Permalink

    Se on melkoisen fiksua pitää sitä tyhjää poliisiasemaa siinä kirkonkylällä. Melkoista rahan tuhlaamista sekin. Ei siinä mitään toimintaa ole ollut varmaan 2 vuoteen muutenkaan, niin olisivat rohkeasti vaan lakkauttaneet senkin. Jostain luin että se joutava rakennus tekee yli 70 Teur tappiota/vuosi. Savonlinnan kaupunki voisi palkata, jonkun purkufirman purkamaan sen ”poliisiaseman/postin”, pois rumentamasta maisemaa. Taitanee olla sekin rötiskö umpihomeessa sisältä.

    Poliisikin taitaa vaan iltaisin käydä Juvalla kyyläämässä viritettyjä mopoja ja lenkin ajajia sen pari tuntia. Siitä sitten istumaan ABC:lle pullakahville ja takaisin Mikkeliin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Ostaisitko lähiruokaa lähiruokakontista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä