0

Koulutiellä

Muistan sen, ensimmäisen koulupäivän aamun. Aurinko paistoi lämpimästi. Tädiltä saamani sininen reppu oli valmiina eteisen seinää vasten. Äiti oli keittänyt aamupalaksi puuroa, että jaksaisin hyvin. Puuro syötiin ja sitten lähdettiin kohti koulua. Kirkonkylälle oli meiltä matkaa kymmenen kilometriä, joten alussa pääsin taksikyydillä koululle saakka, mutta tulevien kouluvuosien aikana koulukyytiä käveltiin odottamaan kylätien varteen.
Koulun piha ja rakennukset näyttivät alussa niin suurilta. Meitä lapsiakin oli paljon. Kaikki oli niin erilaista, uutta ja vähän jännittävääkin. Tuohon ensimmäisen koulupäivän tunteeseen olen elämäni matkalla törmännyt useita kertoja. Uudet ja erilaiset tilanteet jännittävät. Uudet paikat tuntuvat suurilta ja vierailta jopa jännittäviltä.

Koulutiellä taitaa meistä moni olla useamman kerran elämänsä aikana. Elämä on matka, jonka aikana kohtaamme jännittäviä, uusia ja erilaisia paikkoja sekä tilanteita. Uudet ihmiset ovat edessämme eri tilanteissa. Usein jännitämme enemmän toinen toisemme kohtaamista, kuin paikkaa tai rakennusta, johon olemme menossa. Kun olemme koulussa, uudessa työpaikassa tai tapaamisessa hieman tutustuneet ihmisiin, huomaamme, että olomme muuttuukin kotoisammaksi. Paikka ja tilanne ei tunnukaan enää niin vieraalta ja jännittävältä.
Näin lukuvuoden alkaessa onkin hyvä muistaa, että me teemme toinen toistemme olon paremmaksi olemalla lähimmäisiä: ottamalla toinen toisemme huomioon ja kohtaamalla toinen toisemme. Otetaan koulun pihalla kaikki mukaan leikkeihin, peleihin ja porukoihin. Muistetaan työpaikoilla kutsua kaveri mukaan aamukahville ja toivottaa hyvää huomenta. Ei jätetä kerhoissa ja kokoontumissa ketään ulkopuolelle, vaan kutsutaan mukaan toimimaan ja tekemään, yhdessä.

Koulutiellä tarvitsemme ystäviä ja enkeleitä. Ollaan siis Taivaan Isän apureita, arkienkeleitä. Tehdään meille kaikille hyvä lukuvuoden ja syksyn alku, jossa jokainen kokee olevansa tärkeä ja arvokas.
Mikään rakennus, piha, tilanne tai tapahtuma ei ole liian suuri ja jännittävä, kun vierellä on ystävä, arkienkeli, Taivaan Isän lähettämä apuri. Turvallista, siunattua ja hyvää matkaa koulutielläsi.

Saku Lemmetyinen
Kirjoittaja on Juvan seurakunnan kappalainen

Viikon kysymys

Aiotko osallistua erilaisiin kesätapahtumiin, joita järjestetään niin Juvalla kuin muissakin lähikunnissa ja -kaupungeissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...