Viipaleisiin yhdeksän luokkaa – viipalekoulua asennetaan

Juvan koulukeskuksen uudisrakentamisen väistötiloihin eli viipalekouluun muuttaa syysloman jälkeen kaikkiaan yhdeksän luokkaa. Viipaleisiin tulee sen verran luokkia yläkoulun 7-9-luokka-asteita varten.
Viipaleiden asentaminen on meneillään. Ne tuotiin rekoilla Juvalle viikko sitten.
Koulukeskuksen rehtorin Kari Leskisen mukaan yläkoulussa on kirjoilla 181 oppilasta. Kaikkiaan yhdeksän luokan niin sanottu kotiluokkaa siirtyy viipalekouluun, ja kolme luokkaa ei siirry viipaleisiin.
Kolme yläkoululuokkaa pysyy koulukeskuksen lukiosiivessä. Samassa siivessä toimii lukio, jossa opiskelee tasan 100 lukiolaista.

Koko nykyinen koulukeskus kirkonkylältä purettaneen vuonna 2018, ja sen jälkeen käynnistyy uudisrakentaminen.
Juvan kampuksen suunnittelutoimikunta on linjannut, että varhaiskasvatus, esi- ja perusopetus, lukio, kansalaisopisto ja myös liikuntasali rakennettaisiin yhdeksi toiminnalliseksi kokonaisuudeksi eli kampukseksi.
Niin ikään suunnittelutoimikunnan kanta on, viipalekoulun tulee riittää sivistystoimen väistötiloiksi. Lisärakentamista ei rakennushankkeen aikana ole luvassa.
Kunnanvaltuutettu Jenni Raitala (kesk.) teki kunnanvaltuustossa 11. syyskuuta valtuustoaloitteen, jonka mukaan viipalekoulun väistötilat pitäisi laajentaa koskemaan kaikkia yläkoulun oppilaita. Raitala totesi, että tuleviin väistötiloihin eivät mahdu kaikki.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kampuksen suunnittelutoimikunnan puheenjohtaja Jaakko Hänninen toteaa, ettei lisää viipaleita ole luvassa.
Hänen mukaansa luottamushenkilöt ovat tehneet viipalekoulupäätöksenä sen perusteella, mitä lausuntoja virkamiesorganisaatiolta on saatu.

Lue koko juttu 21.9. Juvan Lehdestä tai näköislehdestä osoitteessa juvanlehti.fi.

3 kommenttia aiheesta “Viipaleisiin yhdeksän luokkaa – viipalekoulua asennetaan

 • 21.9.2017 at 12:41
  Permalink

  Tiedotuksessa puuttteita?Ensin pitäisi päättäjien ottaa selkoa monellekko oppilaalle viipalekouluihin tarvitaan tilaa.
  Sen jälkeen tilataan tarvittava määrä viipaleita,jotta kaikki mahtuu!Yksinkertaista,eikö niin!!!!??

 • 21.9.2017 at 18:44
  Permalink

  Onko tuolla viipalekoulussa tosiaan vessoina ne bajamajat, jotka lojuvat kaarihallin pihalla ?…mahtaa olla kylmää kyytiä talvella.

 • 10.10.2017 at 08:25
  Permalink

  suunnittely työ täysin nolla virkamiesten osalta

Comments are closed.

Viikon kysymys

Ostaisitko lähiruokaa lähiruokakontista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä