0

Vehmaalla uusi vaihde silmään – potentiaalia ja tilaa alueelta löytyy edelleen

Juvan tekninen lautakunta esitti ensi vuodelle 50 000 euron määrärahavarausta Vehmaan alueen kehittämiseen. Mikäli määrärahaesitys menee läpi myös ylemmissä päätöksentekoelimisissä, olisi valmius tärkeän alueen kehittämiseen parempi ja se mahdollistaisi eri tyyppisen lähestymistavan uusien työpaikkojen luomiseen Juvalla.
Kehittämispäällikkö Heidi Hännisen, vs. teknisen johtajan Vesa Kankkusen, sekä hallintojohtaja Antti Kinnusen mukaan rahavaraus toisi käytännössä sen mahdollisuuden, että kunta pystyisi rakennuttamaan tai olemaan mukana uuden kiinteistön tekemisessä Vehmaalle.
Tässä mallissa yritys tai yrityksiä tulisi uusiin puitteisiin vuokralaisiksi.
– Määrärahaesityksen taustalla on ajatus vastaanottohallin rakentamisesta kunnan omistamille maille. Rakennuttamisen ehtona tietty olisi se, että löytyisi ainakin yksi varma vuokralainen halliin, Kankkunen ja Kinnunen sanovat.
– Asian voisi nähdä myös niin, että jos yksi toimija löytyy, voitaisiin halli kuitenkin mitoittaa niin, että tilaa löytyisi myös useammalle yritykselle, Kinnunen jatkaa ajatusta.

Vehmaan liikealuetta on useissa yhteyksissä pidetty yhtenä potentiaalisimmista, ellei jopa potentiaalisimpina mahdollisuutena uusien työpaikkojen luomiselle Juvalla.
Paljon toimintaa alueelle onkin jo syntynyt ja pitkäaikaisimmat yritykset ovat toimineet alueella jo vuosikymmenten ajan.
Ensimmäinen kunnon sykäys kehitykselle kuitenkin saatiin, kun Osuuskauppa Suur-Savo osti Vehmaankaari -huoltoaseman vuosituhannen alussa ja alkoi kehittämään ABC-liikennemyymälää. Odotuksia alueen kehittymiseen luo myös valtatie 5:n remontti Juvan ja Mikkelin välillä.

Lue lisää 9.11. Juvan Lehdestä tai näköislehdestä osoitteessa juvanlehti.fi.

Viikon kysymys

Essote-sotekuntayhtymä joutuu karsimaan palvelujaan. Pelkäätkö että Juvan palvelut heikkenevät?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...