0

Pihan sisäänkäynti tukossa aura-auton jäljiltä – määräysten mukaan vastuu on kiinteistön omistajalla

Juvan Piikinkujalla Risto Löppösen johtamassa taloyhtiössä ollaan lopen kyllästyneitä. Asukkaiden sisäänkäynti ja yhteys Juvantien varressa kulkevalle kevyenliikenteenväylälle on mennyt tukkoon läpi talven käytännössä lähes jokaisen lumisateen jälkeen.
Neljän asunnon rivitalon jokaisen asunnon ulko-ovelta kevyenliikenteenväylälle kulkee polku, jonka päässä taloa ympäröivässä aidassa on aukko. Kun aura-auto pyyhältää talon ohi kevyenliikenteenväylää puhdistaen, se tulee samalla työntäneeksi sataneen lumen määrästä riippuen joskus hyvinkin vankan vallin aukkojen eteen.
Löppönen kertoo purkaneensa valleja toistuvasti.
– Aukkojen kohdalle pakkautunutta lunta on jouduttu mättämään kaiken talvea pois. Nyt aidan pieleen kasatut vallit alkavat olla jo niin korkeat, ettemme saa lunta enää mihinkään, hän sanoo.

Teiden talvikunnossapidosta Juvan kaavateillä vastaavan viranomaisen mukaan kysymys aura-autojen tukkimien pihaliittymien puhdistamisesta nousee esille joka talvi. Näin siitäkin huolimatta, että määräykset ja vastuut asiat suhteen ovat varsin selkeät.
– Oman pihan lumien työntäminen kaavatien laitaan on kiellettyä. Tontilla olevat lumet pitäisi hoitaa tontilla, myös ne, jotka aurataan kadulta tontin puolelle, Järvi-Saimaan palveluiden kuntatekniikanpäällikkö Hannu Suhonen sanoo.
– Vastuu lumien kuljettamisesta pois on siis kiinteistön omistajalla, hän tarkentaa.

 

Lue lisää 4.1.2018 Juvan Lehdestä!

3 kommenttia aiheesta “Pihan sisäänkäynti tukossa aura-auton jäljiltä – määräysten mukaan vastuu on kiinteistön omistajalla

 • 4.1.2018 at 06:45
  Permalink

  Teki niin tai näin aina jollakin on sanomista. Varsinkin some-maailma on tehnyt asiasta tosi asiatonta.
  Annetaan kaikki tukemme työn raskaanraatajille ja ennen kaikkea kunnioitus ja työrauha. Jokainen voisi miettiä esim. Oman auton parkkaarausta kaavateillä ja mitä se vaikuttaa auraukseen.
  Olen päässyt kulkemaan hyvin. Ainut on oma tie, joka on ollut ummessa tai liukas, ja sehän on oma ongelmani.
  Kelin rumppaamiselle ei voi mitään ja toimenpideajat on joku viisaampi määritellyt. Kiitos omasta puolestani!

 • 8.1.2018 at 17:58
  Permalink

  Pitäisikö minunkin pahoittaa mieli, kun aura-auto tukkii liittymän ?..Onneksi on oma traktori, jolla saa lumet otettua pois. Tosin luulen että tuon tukoksen tuossa kuvassa, on työntänyt myös traktori, koska kuorma-auto on vähän kömpelö jalkakäytävän auraukseen.

  Sehän on hyvää kuntoilua mättää nuo lumet pois tuosta risteyksestä ja saa samalla tekemistä.

  Tosin on nuo auraajat saaneet kaadettua tuolta ABC:n pihalta yhden valotolpan, eikä tuo jälki kirkonkylän kaduillakaan mitään hyvää ole.

 • 1.2.2018 at 05:13
  Permalink

  Hyötyliikuntaa ja jokaišen oma sisäsäänkäynti omalla työllä puhtaaksi.
  Näin se menee. Ja miksi koko kiinteistön mainetta tahraa. Jos ei itse jaksa pyytää niin /ostaa apua. Hyvillä mielin elellä,on parempi .

Comments are closed.

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...