0

”Lähivuosien merkittävin tapaus on…” – Lue juvalaisten vaikuttajien ennustukset vuodelle 2018!

Monelle tutun lehtävän lauseen mukaan ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. Tehtävän ilmeisestä hankaluudesta huolimatta Juvan Lehti sai houkuteltua mukaan kuusi paikallista eri alojen vaikuttaa, joista kukin uskaltautui kertomaan oman näkemyksensä edessä olevasta vuodesta.
Oman ennustuksensa tulevasta antoivat kunnanjohtaja Mervi Simoska, kirkkoherra Sirkka Pylkkänen, Juvan Yrittäjien ja Juvan Naisyrittäjien puheenjohtajat Jaana Kärkkäinen ja Johanna Purhonen sekä toissapäivänä tehtävässään aloittanut uusi kulttuuri- ja nuoriso-ohjaaja Johanna Kuusisto.
Miehistä näkökulmaa vuoden 2018 ennustuksiin tuovat MTK-Juvan puheenjohtaja Petri Turakainen ja Juvan Urheilijoiden puheenjohtaja Jari Sihvonen.

Kullekin vastaajalle esitettiin sama kysymys: Mikä on merkittävin Juvaa koskeva asia vuonna 2018? Lue vastaukset alta!

 

Mervi Simoska: Kampus-hankkeen toteuttajan ja rahoittajan valinta ja Nuutilanmäki-Vehmaa tiesuunnitelmaan liittyvät mahdolliset kaavamuutokset. Siinä tavoitteena on saada kaikkia osapuolia palveleva ratkaisu, jolla mahdollistetaan kauan odotetun Viitostien perusparantaminen suunnitellussa aikataulussa.
Tärkeitä ovat myös seudulliseen yhteistyöhön liittyvät asiat, jotka ovat ajankohtaisia muun muassa maakuntauudistuksen takia. Keskustan kehittämissuunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2018, toimenpiteistä päättäminen sen pohjalta.

Sirkka Pylkkänen: Luulen, että päätöstenkin suhteen elämme seurakunnassa tasaisia hyviä aikoja. Katsomme, miten talouden sopeuttamistyöryhmän linjaukset alkavat pikkuhiljaa vaikuttaa. Mitään radikaalia sillä rintamalla tuskin tulee tapahtumaan vuonna 2018.

Jaana Kärkkäinen: Valtatien korjaus Juva-Mikkeli välillä on merkittävin asia, josta tielinjaukset ovat olleet jo kovasti keskustelun ja kritiikin kohteena.
Yhteistyö kaikkien tahojen kanssa tuo meille varmasti parhaan ratkaisun tielinjauksiin. Uusi tie tuo hyvinvointia Juvalle ja se on osattava hyödyntää. Yrittämisen edellytykset paranevat ja kiinnostus Juvaa kohtaan lisääntyy hyvien liikenneyhteyksien myötä. Myös työpaikkamatkustaminen lähikaupunkiin helpottuu ja nopeutuu.

Johanna Purhonen: Toivotaan, että päätökset keskittyisivät uusien mahdollisuuksien luomiseen eikä uusiin säännöksiin.

Johanna Kuusisto: Juhlavuosi sujui hienossa nosteessa ja nosti juvalaista yhteishenkeä hienosti. Olisi hienoa jos vuonna 2018 ja eteenpäin tuo sama fiilis säilyisi. Juvan kirkonkylän tyhjiin rakennuksiin soisi tulevan eloa ja se on asia johon meidän pitäisi kiinnittää huomiota. Käydään paikallisissa tapahtumissa ja käytetään paikallisia palveluita, silloin kun niitä meillä vielä on.

Petri Turakainen: Lähivuosien merkittävin tapaus on valtatie 5:n parannustyöt. Kaikki pellot eivät ole enää talouskeskuksen yhteydessä. Valtatien liittymäjärjestelyt, maatalouskoneiden ajo-oikeus tiellä ja mahdollisten rinnakkaisteiden toimivuus vaikuttavat ratkaisevasti viljelyn käytännöllisyyteen. Lisäksi Juvan keskustan ja terveyskeskuksen palvelujen säilyminen edesauttaa elävää maaseutua.

Jari Sihvonen: Jokainen laji tukee toinen toista ja näin saadaan kuntalaiset liikkumaan, sillä päivittäisen liikunnan lisäämisen puolella tunnilla, terveelliset elämäntavat ja terveellinen ravinto vähentää kuntalaisten sairastumista esimerkiksi diabetekseen huomattavasti. Lisäksi ne nuoret, jotka liikkuvat ja ovat eri järjestötoiminnassa ei kohtaa nuorten syrjäytymisen vaara niin pahasti kuin ne, jotka eivät tee mitään.

 

Lue lisää kuuden haastateltavan ajatuksia alkaneesta vuodesta 4.1.2018 Juvan Lehdestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö Juvan seurakunnan pysyä itsenäisenä vai tehdä seurakuntaliitos Sulkavan ja Puumalan kanssa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä