Turakainen edustaa Juvaa ItäMaidossa – ensimmäinen kokous huhtikuussa

MTK-Juvan puheenjohtaja Petri Turakainen on valittu uutena jäsenenä Osuuskunta ItäMaidon edustajistoon. Turakaisen lisäksi 22.11.-7.12.2017 käydyssä edustajiston vaalissa valittiin yhteensä 47 edustajaa toimikaudelle 2018-21.
Vaalissa oli kaikkiaan 32 kuntarajoihin pohjautuvaa vaalipiiriä, ja ehdokkaita oli kaikkiaan 105. Äänestysprosentiksi tuli 50,94 prosenttia.
Äänestysalueittain prosentit vaihtelivat 37,5-72,73 prosentin välillä. Edustajistoon valittiin 17 naista eli 35,42 prosenttia valituista ja 31 miestä 64,58 prosenttia valituista.
Uusina jäseninä edustajistoon valittiin 21 henkilöä, eli 43,75 prosenttia valituista. Edustajiston keski-ikä on 40 vuotta.

Edustusto käyttää jäsenten ylintä päätäntävaltaa Osuuskunta ItäMaidossa. Edustajiston tärkeimpiä tehtäviä on valita osuuskunnalle hallitus, edustajiston tarkkailijat ja tilintarkastajat, vahvistaa tilinpäätös, sekä päättää tilikauden tuloksen käytöstä.
Lisäksi edustajisto antaa suuntaviivoja osuuskunnan toiminnan kehittämiseen sekä toimii tärkeänä linkkinä ja tiedonvälittäjän osuuskunnan ja jäsenten välillä. Edustajisto kokoontuu normaalisti kahdesti vuodessa.
Ensimmäiseen kokoukseensa uusi edustajisto kokoontuu huhtikuun lopulla, jolloin se myös järjestäytyy.

Osuuskunta ItäMaito on yksi seitsemästä maitotilayrittäjien omistamasta Valion hankintaosuuskunnasta. ItäMaidolla on noin 1700 tuottajaa ja se omistaa Valiosta noin 27 prosenttia.

Kaikki äänestyksessä edustajistoon valitut (U = uusi):
Juva/Mikkeli: Turakainen Petri Martti U, Sulkava/Heinävesi/Savonlinna: Kervinen Mervi Tuulikki, Joroinen/Pieksämäki: Natunen Petri Tapio, Rantasalmi: Valkonen Jari Juhani, Kitee/Rääkkylä 58,49 Timonen Kasperi Oiva Heikki U ja Kaihoniemi Hanna Kristiina U, Joensuu/Kontiolahti: Lukkarinen Heikki Antero U, Liperi: Lihavainen Mikko Samuli ja Löfgren Tiina Maija Elisa, Outokumpu/Polvijärvi: Karttunen Juha-Pekka, Ilomantsi/Lieksa: Muikku Mika ja Turunen Markus U, Juuka: Martikainen Eija Maarit U, Nurmes/Rautavaara: Gröhn Hannu Kari Tapani ja Korhonen Pasi Asko, Tohmajärvi: Shemeikka Antti U, Valtimo: Hämäläinen Maija Sinikka, Leppävirta/Varkaus: Tiitinen Anni Laura Maria U, Rautalampi/Tervo/Vesanto: Back-Hytönen Minna, Kuopio: Puustinen Tiina Johanna, Väänänen Jussi, Toivanen Mikko U, Nykänen Heikki Juhani ja Pitkänen Satu U, Kaavi/Tuusniemi: Mönkkönen Pauli Johannes, Lapinlahti: Immonen Antti U ja Tikkanen Vesa Marko Olavi, Siilinjärvi: Markkanen Timo Kyösti, Pielavesi/Keitele: Lukkarinen Jouni Ilmari ja Paananen Markku Juhani, Kiuruvesi: Lappi Juho U, Kukkonen Raili Tuulikki ja Tikka Anna-Saara U, Iisalmi: Laajalahti Heli Tuulikki U ja Nousiainen Anssi Esko Tapio U, Sonkajärvi: Heiskanen Eero Pekka Juhani ja Hujanen Niilo Antero, Vieremä: Pulkka Satu Tellervo ja Hentilä Venla Matleena U, Pihtipudas/Viitasaari: Palo Jussi Tuomas U, Kajaani/Paltamo: Kortelainen Jari-Jukka, Sotkamo: Korhonen Ari Tuomas, Kuhmo: Heikkinen Sauli Juhani, Puolanka/Ristijärvi/Pudasjärvi/Oulu: Mäkäräinen Tiina Maria U, Suomussalmi/Taivalkoski: Mulari Laura Kaarina U, Hyrynsalmi: Kemppainen Rauno Olavi U, Haapajärvi/Haapavesi/Pyhäjärvi/ Pyhäntä/Siikajoki/Siikalatva/Vaala: Keskitalo Maarit Susanna ja Suihkonen Mikko Henrik U.

Viikon kysymys

Pitäisikö koulupäivien alkamista siirtää myöhemmäksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...