Pienokainen sairaana? – keskussairaalassa parannuksia lasten päivystykseen

Lasten päivystyskäynnit saavat uudenlaista helpotusta Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Essotessa. Seurantaa vaativat lapset pääsevät jatkossa omiin odotustiloihinsa Mikkelin keskussairaalan monitoimijapäivystyksessä ja lasten hoidon tarpeen arvioinnin tekevät lastentauteihin perehtyneet sairaanhoitajat.
Lapsipotilaita tutkivat ja hoitavat päivystyksessä yleislääkärit, lastenlääkärit tai kirurgit.
– Hoitava lääkäri valikoituu lapsen tulosyyn ja sen vakavuuden perusteella. Tarkoituksena on tarjota perheille laadukkaampi ja nopeampi palvelu ja mahdollisuus odottamiseen rauhallisissa ja lapsiystävällisissä tiloissa, kertoo muutoksen taustoista lastentautien ylilääkäri Lotta Mäkelä.

Lapsiperheiden tukena monitoimijapäivystyksessä toimivat myös sosiaali- ja kriisipäivystys sekä mielenterveys- ja päihdepäivystys. Essoten päivystys toimii kokonaisuudessaan vielä Mikkelin keskussairaalan suuren rakentamis- ja toiminnan kehitysprojektin ESPER-hankkeen aikana väistötiloissa ainakin vuoteen 2019 saakka.
– Päivystyksen kehittämisessä niin toiminnan kuin tilojenkin suhteen on tehty tiivistä yhteistyötä lasten ja perheiden kanssa. Tällä pystytään takaamaan se, että toiminta vastaa perheiden toiveisiin ja tarpeisiin, kertoo päivystyksen ylilääkäri Santeri Seppälä.

Viikon kysymys

Pitäisikö koulupäivien alkamista siirtää myöhemmäksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...