Juva voitti maakuntaviestin B-sarjan – ”on se vaan hieno tunne olla ihan hapoilla”

Juvan joukkue oli B-sarjan nopein loppiaisena Pieksämäellä hiihdetyssä Suur-Savon 74. maakuntaviestissä. Savonlinna voitti A-sarjan. Mikkeli joutui kymmenen vuoden jälkeen taipumaan A-sarjan kakkoseksi.

Juva aloitti viestin tuttuun tyyliin vahvasti: Markku Kaipainen tuli ensimmäiseltä osuudelta kärjessä vaihtoon.
– Kyllä perinteet jo velvoittavat hiihtämään aloituksen hyvin, Kaipainen naureskeli.
Kaipainen sivakoi kolmen kilometrin perinteisen osuudelta vaihtoon ajassa 9.54. Joroisten Merja Rissanen sivakoi hienosti toiseksi puoli minuuttia Kaipaista jäljessä. Sekunnin Rissaselle hävisi Mikkelin Heikki Hämäläinen.
Kaipaiselle maakuntaviestin aloitus oli kauden ensimmäinen kilpailu ja samalla ensimmäinen kova harjoitus.
– Kummasti tällainen kisa aina sytyttää. Puolivälissä matkaa päätin rykäistä ylämäkeen ja kokeilla ketkä pysyvät vauhdissa. Eivät pysyneet. Loppu oli taistelua, mutta pääasia, että tultiin ensimmäisenä vaihtoon. On se vaan aika hieno tunne olla ihan hapoilla ja yrittää silti tsempata eteenpäin, Kaipainen tunnelmoi.

Juvan viestiä jatkoivat mainiosti Jeremias Lipsanen, Jaana Valtonen, Samuli Tuikkanen, Pasi Kokkonen, Jari Kiljunen, Sami Viitikko ja ankkurina Teemu Himanen. Joukkue pysyi Rantasalmen edellä koko viestin ajan. A-sarjassa Juva olisi kokonaisajallaan sijoittunut kolmanneksi.

Uhonmäen raskailla laduilla käytiin jännittävä viestikamppailu. Kahdeksanosuuksiseen viestiin starttasi yhdeksän joukkuetta: seitsemän A-sarjaan ja kaksi B-sarjaan. A-sarjaan saavat osallistua joukkueet, jonka kaikki viestinviejät ovat henkikirjoilla kyseisessä kunnassa, ja osuuksilla on ikärajoitukset.
B-sarjassa joukkueen voi muodostaa vapaasti ilman kuntarajoitusta, ja osuudet ovat avoimia kaikenikäisille. Juva ei tänä vuonna saanut kasaan joukkuetta A-sarjaan, joten se osallistui B-sarjaan.

 

 

Lue lisää 11.1.2018 Juvan Lehdestä!

Viikon kysymys

Pitäisikö koulupäivien alkamista siirtää myöhemmäksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...