0

Venäläiset palasivat Juvalle – näkyy majoituspisteissä, uimahallissa, laduilla, kaupoissa…

Venäläismatkailijat ovat palanneet Juvalle. Runsaan vuoden takaisen hiljaiselon jälkeen uutta vuotta ja loppiaista viettävät venäläisturistit ovat täyttäneet myös juvalaisia loma-asuntoja. Osa heistä jatkaa lomaansa Juvalla helmikuulle saakka.

Talvilomaturistien paluu on näkynyt Juvalla majoituspisteissä, uimahallissa, laduilla sekä kaupoissa ja ruokailupaikoissa. Laatulomien Kaskissa olevat loma-asunnot ja huvilat täyttyivät venäläisturisteista jo ennen vuodenvaihdetta. Yrittäjä Riikka Matikainen kertoi, että vuodenvaihteen tienoilla on jopa kolme selkeää sesonkia.
– Ensimmäiset venäläisturistit tulivat uudeksi vuodeksi. Seuraava sesonki oli loppiaisen tietämissä ja kolmas sesonki loppiaisen jälkeen jatkuu helmikuun alkupäiviin saakka, Riikka Matikainen sanoi.

Matikaisen mukaan jo viime vuosi näytti Juvalla venäläismatkailun uutta virkistymistä. Esimerkiksi venäläisiä on tammikuussa ollut Laatulomien majoituksessa Kaskiissa 150 henkeä. Sellainen pitkien rekisterikilpien autojoukko jo näkyy juvalaisessa elämänmenossa.
– Viime vuosi oli jo hyvä ja nyt tämä vuosi on varausten osalta alkanut tosi hyvin. Venäläiset viipyvät Juvalla tavallisesti 7-10 vuorokautta ja käyttävät aktiivisesti mm. paikallisia kauppa- ja ravintolapalveluja sekä uimahallia.

Matikainen kertoo, että venäläismatkailijat tulevat yleensä isolla joukolla. Mukana on koko perhe ja useampi sukupolvi. Hän arvelee, että venäläisturistit tulevat nykyään Juvalle mieluummin Imatran kuin Lappeenrannan kautta. Se lyhentää ajomatkaa.

Laatulomien venäläisasiakkaista suurin osa tulee Juvalle joko Pietarin tai Moskovan alueelta. Tänä vuonna Kaskiissa on ollut uudenvuodenvietossa myös puolalaisia asiakkaita, jotka tulivat lentäen Helsinkiin ja sieltä vuokra-autoilla Juvalle.

 

Lue lisää 18.1.2018 Juvan Lehdestä!

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...