0

Bongaa pihasi linnut tänään ja huomenna – lähetä kuvia Juvan Lehteen!

BirdLifen Pihabongaus-tapahtuma järjestetään tänä viikonloppuna 27.–28.1.
Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa Suomen suurimmassa luontotapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla.

Osallistuakseen Pihabongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pihabongaus ole kilpailu. Tavoitteena on ennen kaikkea innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Koulut voivat osallistua Pihabongaukseen ensi viikolla ennen varsinaista tapahtumaviikonloppua.

Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista. Tänä talvena on odotettavissa monipuolisesti havaintoja, sillä leudon alkutalven ja hyvän pihlajanmarjasyksyn ansiosta Suomeen on jäänyt talvehtimaan runsaasti lintuja.
Tapahtumaviikonloppuna tehdyt havainnot voi ilmoittaa osoitteessa www.pihabongaus.fi tai postikortilla. Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. BirdLife julkaisee verkkosivuillaan tuloksia jo tapahtuman aikana, alustavan yhteenvedon 29.1. ja lopulliset tulokset helmikuun aikana.

Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Se on järjestetty tammikuun lopussa vuodesta 2006 lähtien. Viime vuonna tapahtumaan osallistui yli 20 000 ihmistä noin 15 000 paikassa ympäri maan. Vuosien varrella on kertynyt havaintoja lähes 6 miljoonasta lintuyksilöstä. Pihabongauksen suojelijana on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Sen lisäksi, että BirdLifelle kannattaa ilmoittaa havaitsemansa lajit, myös Juvan Lehti julkaisee ensi viikon numerossaan kuvia ja havaintoja pihabongatuista linnuista.
Niitä voi lähettää toimituksen sähköpostiin osoitteella toimitus@juvanlehti.fi Kirjoita sähköpostin otsikkokenttää sana Pihabongaus. Havainnot tulee lähettää Juvan Lehteen 29.1. menneessä.

Viikon kysymys

Mikä on parasta kesässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...