Järvilehto Viitikon auton puikoissa – ex-formulakuski testasi juvalaiskuljettajan jokkisautoa

Maaliskuun 20. päivä koettiin harvinainen hetki, kun 62 MM-osakilpailua ajanut formula 1 -kuljettaja Jyrki Järvilehto alias JJ Lehto testasi Juvan Janne Viitikon jokkisautoa.
Kyseessä oli Vauhdin Maailma-lehden juttusarja jossa Järvilehto testaa eri autourheiluluokkien kisakalustoja pitkin vuotta.
Jokamiehen autoluokasta valikoitui Viitikon Volvo, jolla hän ajaa heinäkuussa Pellossa Poikkinainti- kisoissa puolustaen viime kesän voittoa etuveto/kardaani – luokassa.

Testit järjestettiin Mäntyharjulla jääradalla. Paikan päällä oli Vauhdin Maailma -lehden toimittajan ja kuvaajan lisäksi muun muassa Matti Avikainen, Janne Viitikko ja Mikko Lehto. Käytännön järjestelyistä vastasi Jani Paasonen.
Testipäiväksi sattui lumisateinen päivä, joka hieman vaikeutti testiajoa.
Viitikon Volvossa on 2,5-litrainen moottori, josta löytyy pellin alta 260 hevosvoimaa. Kun tallissa konepelti avattiin ja autoa tarkasteltiin lähemmin, Järvilehdolla riitti hämmästeltävää.
– Erikoisen näköinen konetila, moottoria on tuotu taaksepäin. Taka-akselia puolestaan on tuotu hieman eteen. Autossa istutaan lähes taka-akselin päällä. Mittasuhteet valehtelevat hyvin paljon.
– Viimeksi olen ajanut 30 vuotta sitten jokkisautolla treenimielessä, mutta kisaa en ole ajanut koskaan, Järvilehto sanaili.

Voisiko jokamiehen autoluokka olla sellainen laji, jossa Järvilehto voisi joskus kisailla?
– Ilman muuta. Se on lajina äärettömän mielenkiintoinen ja tapahtumarikas, ja lajissa taitaa nykyisin kilpailukalusto olla aika kovaa tasoa. Ihan eri lajista ja autoista on kyse, kun vertaa 1980-luvun puolivälin kokeiluun treenimielessä. Tehoja on hurjan paljon enemmän kuin sen ajan jokkisautoissa, sanoi kaksinkertainen Le Mans 24 -kisan voittaja Järvilehto.

 

Lue Jyrki Järvilehdon tunnelmat testiajon jälkeen 5.4.2018 ilmestyvästä Juvan Lehdestä!

6 kommenttia aiheesta “Järvilehto Viitikon auton puikoissa – ex-formulakuski testasi juvalaiskuljettajan jokkisautoa

 • 6.4.2018 at 19:36
  Permalink

  Eiks järvilehto ole sodankylän Ladagap miehiä

 • 7.4.2018 at 21:50
  Permalink

  Onhan täällä Juvalla farmari 240 Volvokin, missä on yli 700hv ja autolla on ajettu lentokentällä yli 300km/h. Eipä tuollaiset 260hv ole niin hirveä lukema.

  Tuo lukema löytyy myös täältä: http://www.500whp.net/mailille/300kmh.php

  • 10.4.2018 at 18:13
   Permalink

   Ja vissiin sekin auto myydään kisan jälkeen 1400€ hintaan?

   • 13.4.2018 at 23:22
    Permalink

    Ei sillä mitään kisoja tietääkseni ajeta ja en usko että lähtee vielä 1400€ hinnalla. Tainnut pelkkä voimansiirto ( kytkin, VP, kytkinasetelma/kytkinlevy, vaihdelaatikko ja lukko), maksaa tuon 1400€ tai varmaan ylikin.

    Aika ylihinta romumetallista (jokkisauto), maksaa edes 1400€.

    • 19.4.2018 at 22:15
     Permalink

     Kyllä se tämäkin auto on myynnissä kisoissa 1400€ hintaan

 • 10.4.2018 at 19:14
  Permalink

  Yli sadan hepan litrateho on ihan kohtuu hyvä tulos kun puhutaan kuiteskin jokkis koneesta jonka pitää myös kestää sitä rääkkiä radalla

Comments are closed.

Viikon kysymys

Mihin Juvan tori pitäisi jatkossa sijoittaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...