0

Kirkko julkisivuremonttiin vasta ensi vuonna – seurakunnan talous tasapainossa, mutta siirrolla haetaan myös säästöjä

Juvan kirkkoneuvosto päätti kirkon tiili- ja graniittiosien remontin siirtämisestä pääsiäisen alla keskiviikkona. Samalla päätettiin, että kirkon tiiliosien ja julkisivun graniittiosien korjaus tehdään yhtä aikaa ensi vuonna.
Alunperin tiiliosien remonttia oli suunniteltu tälle vuodelle ja graniittiosien korjausta ensi vuodelle. Viime vuonna kirkon tiiliosien korjaus siirtyi sateisen ja kylmän kesän vuoksi.

Nyt koko julkisivuremontti tehdään yhtä aikaa ensi vuonna. Korjaustöiden samanaikaisuudella haetaan myös kustannussäästöjä. Toisaalta remonttia kaipaavat kirkon osat eivät ole sellaisia, että siirtyminen vahingoittaisi harmaakivikirkkoa.
Kirkon käyttöön julkisivuremontti ei vaikuta. Kirkkoa voidaan käyttää seurakunnallisiin tilaisuuksiin normaalisti myös remontin aikana. Tosin osa julkisivusta saatetaan joutua huputtamaan korjaustöiden ajaksi.
Harmaakivikirkon julkisivun remontointi maksaa muutaman satatuhatta euroa. Seurakunta selvittää mahdollisuuksia saada remonttiin avustusta kirkkohallitukselta.

Samassa yhteydessä kirkon julkisivuremontin kanssa käsiteltiin seurakunnan viime vuoden tilinpäätös. Sen mukaan kirkollisveroa kertyi viime vuonna runsaat 982 000 euroa. Talousarviossa seurakunta oli varautunut optimistisempaan verotulokehitykseen. Viime vuoden verotulot toteutuivat lähes 28 000 euroa budjetoitua pienempinä.
Yleisen taloustilanteen elpyminen ei Juvalla heijastu seurakunnan taloustilanteeseen, koska yhteisöveroa ei enää tilitetä seurakunnalle. Yhteisöveroa ei seurakunnalle maksettu viime vuonna lainkaan, vaan sitä perittiin takaisin runsaat 600 euroa.
Valtion rahoitusta seurakunta sai vajaat 128 000 euroa. Verotulot, valtion rahoitus ja negatiivinen yhteisöveron tuotto olivat runsaat 1,1 miljoonaa euroa. Yhteissumma oli noin 26 000 euroa pienempi kuin vuonna 2016.

Seurakunnan viime vuoden tulos oli vajaat 85 000 euroa ylijäämäinen. Vuoden tulos syntyi pääasiassa puun myyntituloista. Seurakunnan puukauppatulot olivat viime vuonna lähes 473 000 euroa. Metsätuloja kertyi lähes 83 000 euroa budjetoitua enemmän. Edellisvuonna seurakunnan metsätulot olivat runsaat 390 000 euroa.

Lue lisää Juvan seurakunnan vuoden 2017 tilinpäätöksestä 5.4.2018 Juvan Lehdestä!

Viikon kysymys

Essote-sotekuntayhtymä joutuu karsimaan palvelujaan. Pelkäätkö että Juvan palvelut heikkenevät?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...