Matkailun renki ja aseman isäntä – Juvan uusi matkailuassistentti asuu vanhalla rautatieasemalla

Nyt taitaa Rauli Koistinen joutua tiukan paikan eteen. Olemattoman miettimisajan päätteeksi Juvan kunnan uuden matkailuassistentin täytyy nimetä yksi ja vain yksi Juvalla ensi kesänä järjestettävä tapahtuma, jota hän odottaa kaikkein suurimmalla innolla.
Koistinen tuntuu harkitsevan vastaustaan, mutta valinta näyttää sittenkin sujuvan kohtuullisen helposti.
– Kyllä minä lopulta taidan odottaa eniten Gottlund-viikon päätteeksi järjestettäviä Juvan Kesäkarkeloita. Vaikka tapahtuma ei kestäkään kuin sen yhden päivän, siihen mahtuu niin markkinoita kuin erilaista tapahtumaakin, kaiken kaikkiaan siis tosi paljon nähtävää ja koettavaa, Koistinen perustelee.

Kesäkarkelot on tuttu juttu Koistiselle jo monen vuoden takaa, samoin kuin esimerkiksi Koikkalan kesätori, Pattoin perintötalo ja Rapion mylly. Vuosien varrella hän on vieraillut niissä useita kertoja, yhä uudestaan ja uudestaan.
Näin siitä huolimatta, ettei hänellä varsinaisesti ole mitään kytköksiä Juvalle.
– Olen kotoisin Koillis-Savosta Juojärven kainalosta ja nykyään asun puolisoni ja kahden koiran kanssa Kalvitsan vanhalla rautatieasemalla (Mikkelissä). Ostimme paikan ensin vapaa-ajanasunnoksi vuonna 2009, mutta muutimme sinne pysyvästi noin vuosi sitten, Koistinen taustoittaa.

Juvan matkailun helmien lisäksi Rauli Koistinen tuntee mainiosti myös jokseenkin kaikki lähikuntien käyntikohteet. Siinä missä toiset haikailevat aina vain uusista lomista kaukomaihin, tämä mies nauttii päästessään tutustumaan kotimaan suuriin ja pieniin ihmeisiin.
Omien sanojensa mukaan hän harrastaa lähiseutumatkailua.
– Se on ollut osa elämääni vuodesta 2009. Suomessa yleensä ja Etelä-Savossa varsinkin on todella hienoja kohteita, jotka juontavat juurensa täkäläisestä pitkästä asutushistoriasta, maantiedettä sekä monitieteistä matkailu- ja ympäristöalaa opiskellut Koistinen sanoo.
– Juvallakin olen aika hyvin ajellut kaikki pikkutiet läpi. Oikeastaan vain kirkkokivet ja Ukkolan Kellarigalleria ovat sellaiset kohteet, joissa en ole vielä käynyt, hän mainitsee.

Käytännössä matkailuassistentin työ tarkoittaa sitä, että Koistinen työskentelee kehittämispäällikkö Heidi Hännisen tiimissä kunnanvirastolla vastaten muun muassa Juvan matkailuesitteen ulkoasun päivittämisestä ja Juvan Kesäkarkeloiden suunnittelusta yhdessä Juvantie-yhdistyksen kanssa. Jos tarve vaatii, hän on kuulemma valmis myös käärimään hihansa ja upottamaan kouransa kuvainnolliseen saveen.
– Tietysti näissä hommissa pyöritellään paljon asioita palavereissa, mutta varsinaisten tapahtumien aikaan niiden järjestäminen vaatii sitä, että siellä on ihmisiä vetämässä sähköhaaroittimia ja kantamassa pöytiä, Koistinen tietää.

 

Lue lisää Rauli Koistisen ajatuksia 12.4.2018 Juvan Lehdestä!

Viikon kysymys

Mihin Juvan tori pitäisi jatkossa sijoittaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...