0

Juuri ripille päässyt juvalainen: ”Mielestäni oli hyvä, kun kävin rippikoulun jo talvella”

Rippikouluni alkoi maanantaina 26.2. ja loppui 4.3. sunnuntaina. Lähes joka päivä olimme seurakuntatalolla 9-15 eli samalla tavalla kuin koulussakin. Konfirmaatiomme oli 18.3.
Ennen rippikoulua keräsimme 20 pistettä erilaisista tapahtumista ja kirkossa käynneistä sunnuntaisin.
Yksi pakollisista tapahtumista oli Mäntyharjulla, jossa kiersimme erilaisia toimintapisteitä. Juvalla oli kaarihallilla gospel-tapahtuma, jossa kuuntelimme bändejä. Itse yritin kerätä kaikki pisteet mahdollisimman nopeasti, ettei pisteiden kerääminen jää viime tippaan. Kävimme kaksi kertaa tutustumassa rippikoulussamme oleviin ihmisiin. Toisella tutustumiskerralla teimme rukouskorut. Tutustumiskerrat olivat mielestäni olivat turhia, koska kaikki melkein tuntevat toisensa edes jollakin tavalla.

Rippikoulua aloittaessani mietin, että opinkohan kaikki erilaiset rukoukset ja uskontunnustukset. Mutta helposti opin, ne kun kävimme joka päivän yhdessä niitä läpi ääneen ja muutama rukous oli tuttu ala-asteelta, joten sekin auttoi rukousten oppimista.
Aloitimme rippikoulun hiihtolomalla maanantaina. Eli meillä oli vain kahden päivän hiihtoloma. Päivärippikoulussa meitä oli vain kuusi ihmistä. Pidimme joka päivän aamuhartauden, jossa rukoilimme ja lauloimme virsiä. Luimme myös paljon Raamattua ja kävimme tärkeitä kirkkopyhiä.
Lauantaina kävimme Kannashovissa, jossa oli Juvan läheltä olevia nuoria rippikoulussa. Vietimme päivän heidän kanssaan. Leikimme, söimme, lauloimme virsiä ja pidimme pari oppituntia heidän kanssa.

Suunnittelimme sunnuntain messuun ohjelman. Itse joudun siellä lukemaan pätkän Raamatusta, mikä jännitti minua, mutta kyllä se vissiin ihan hyvin meni. Saimme mennä silloin ensimmäisen kerran ehtoolliselle, jossa mekin saimme leivän lisäksi viiniä. Osallistuimme jokavuotisille kinkereille. Mielestäni se oli tosi pitkästyttävä ja tylsä tapahtuma. Mutta vanhemmat ihmiset näyttivät pitävän yhdessä olemisesta.
Kävimme Siljankassa syömässä arkipäivisin. Mielestäni siellä oli ihan hyvät ruuat. Sämpylät olivat ainakin aina tuoreita. Lauantaina söimme Kannashovissa ja sunnuntaina seurakuntatalolla.

Mielestäni oli ihan hyvä, kun kävin rippikoulun jo nyt talvella, koska sai nopeasti sen alta pois ja saa viettää kesäloman rauhassa. Eikä minulla olisi ollut mitään järkevää tekemistä hiihtoloman ajaksi. Viikko oli tosi kylmä, joten olisin aika varmasti muuten viettänyt paljon aikaa sisällä ilman rippikouluun menemistä.
Oli tässä päätöksessä huonojakin puolia. Hiihtoloma oli tosi rankka, kun ei ollut kuin kaksi lomapäivää. Pisteiden keräämisaika oli tosi lyhyt verrattuna kesällä oleviin rippikouluihin.
Aamu ennen konfirmaatiota sujui todella hyvin. Rippikoululaisten piti olla jo kirkossa yhdeksän aikaan. Mielestäni konfirmaatiomme sujui tosi hyvin. Kirkosta päästyämme lähdimme juhlimaan rippijuhliamme.

Jenna Puranen
Kirjoittaja on yläkoulun oppilas.

Viikon kysymys

Oletko jo heittänyt talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...