0

Vuoden koikkalalaiseksi valittu Ilkka Pekonen: ”Koikkala on tehnyt päälleni tosi hyvää”

Ilkka Pekonen istahtaa pirtin pöydän ääreen. Miehen toinen käsi hamuaa rapsuttamaan viereen parkkeerannutta Leevi-koiraa, toinen tarttuu oman pihan koivusta valutettua mahlaa täynnä olevaan lasiin.
Huoneessa vallitseva rauhallinen, melkein raukea tunnelma on juuri sitä, minkä perässä Pekonen aikoinaan hakeutui Koikkalaan.
– Tuleehan täällä maallakin joskus kiire, mutta on tämä vain niin erilaista tämä oleminen täällä kuin kaupungissa, hän hymyilee.

Ennen Koikkalaa Ilkka Pekonen ehti asua kotikaupunkinsa Savonlinnan lisäksi Lahdessa ja Mikkelissä. Arki oli kiireistä, jopa hengästyttävää, ja Pekosen päivät täyttyivät rahan perässä juoksemisesta.
Sitä jaksaa aikansa, mutta ei loputtomasti. Erityisen hankalaksi asiat menevät siinä vaiheessa, kun työelämän ahdistavassa oravanpyörässä juoksemisen lisäksi ihminen sortuu virheisiin henkilökohtaisessa elämässä. Ilkka Pekosen tapauksessa seinä tuli vastaan vuonna 2009.
Totaalisen uupumuksen hetkellä mieleen muistui Mikkelin ajoilta tutun ystävän, Koikkalan silloisen kyläkauppiaan aikoinaan tekemä tarjous.
– Hän oli minulle jo pari vuotta aikaisemmin ehdotellut, että hänellä olisi kaupan vieressä sellainen pieni vihreä omakotitalo, jonka hän olisi ollut halukas vuokraamaan minulle. Vielä silloin ajattelin, että en missään tapauksessa voi muuttaa minnekään Koikkalaan, se tuntui olevan aivan liian kaukana kaupungeista, Pekonen taustoittaa.
– Sitten kun tuli se henkilökohtainen pysähdys, ryhdyin miettimään, että tätäkö haluan elämältäni. Samalla mieleeni palasi kyläkauppiaan ehdotus, joten soitin hänelle, että vieläkö tarjous on voimassa. Olihan se, hän kertaa Koikkalaan asettumistaan edeltäneitä tapahtumia.

Tätä nykyä Ilkka Pekonen asuu Koikkalan Hietajärvellä. Sinne hän muutti vanhan kaupan vierestä muutama vuosi sitten. Samassa taloudessa asuu avopuoliso ja koira, Pekosen elämän tukipilarit. Myös musiikki onkin toiminut Pekoselle tärkeänä keinona purkaa paineita. Toisaalta hänellä on tapana hakeutua musiikin ääreen myös silloin, kun elämässä tapahtuu iloisia asioita.
Yksi tuoreimmista Pekosen eteen tupsahtaneista iloisista yllätyksistä tapahtui tasan kaksi viikkoa sitten torstaina, kun hänet palkittiin Koikkalan vuoden 2018 kyläläisenä.
– Olin yllättynyt, se tunne tuli ensimmäisenä. Kyllä siinä meni vähän aikaa ennen kuin osasin mitään sanoa, nyttemmin yllätyksestä toipunut ja saamastaan huomionosoituksesta kiitollinen Pekonen tunnustaa.

 

Lue lisää Vuoden koikkalalaiseksi valitun Ilkka Pekosen ajatuksia 3.5.2018 Juvan Lehdestä!

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...