0

Asenteissa on parantamisen varaa

Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan yhteinen liikenneturvallisuussuunnitelma paljastaa ison tukun vaaranpaikkoja. Alueelta löytyy selvästi sellaisia paikkoja liikenneympäristössä, joiden korjaamiseen turvallisemmaksi tarvitaan rahaa.
Toivottavasti rahaa löytyy. Suunnitelman toimenpideohjelmassa listataan kiireellisyydeltään ja kustannuksiltaan eritasoisia kohteita.

Mutta raha ei auta kaikkeen. Kuten liikenneturvallisuussuunnitelman kyselyosio paljastaa, ihmiset kokevat monenlaista muutakin pulmaa ja uhkaa kuin vain fyysisesti heikko liikenneympäristö.
Kyselyn mukaan huolenaiheiksi todettiin hurjastelu ja ylinopeudet. Ylipäätään asenteisiin, piittaamattomuuteen ja yleiseen huolimattomuuteen liittyvät asiat nousivat pinnalle. Huolestuttavaa on sekin, että hyvin moni vastaaja on sitä mieltä, että lapset, koululaiset ja ikäihmiset kokevat turvattomuutta liikenteessä.

Mitäpä jos jokainen katsoisi peiliin ja kysyisi itseltään, kuinka juuri minä toimin liikenteessä. Vastauksesta riippuen työ liikenneturvallisuuden parantamiseksi voi alkaa. Liikenne on yhteispeliä, ja jokainen voi olla oikeilla asenteilla tekemässä siitä parempaa.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua erilaisiin kesätapahtumiin, joita järjestetään niin Juvalla kuin muissakin lähikunnissa ja -kaupungeissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...