0

Mikkelin Rahulasta oppilaita Kuosmalaan – pelastaako uusi yhteistyö lakkautusuhan alla olevan Kuosmalan koulun?

Juvan kunnanhallitus linjasi maanantaina, että se ottaa Mikkelin Rahulan koulun oppilaita Kuosmalan kouluun.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Hänninen (kesk.) kertoo, että niiden rahulalaisten, jotka haluavat Kuosmalaan, tulee ilmoittautua Juvan kuntaan 25.5. mennessä.
Hänninen uskoo, että Kuosmalaan mahtuu hyvä määrä oppilaita. Rahulan ja Kuosmalan vanhemmat ovat arvioineet, että Kuosmalaan saattaisi tulla 15-25 oppilasta Rahulasta.
Vanhemmat ovat kirjelmöineet Juvan kunnalle ja esittäneet uudenlaista yhteistyötä Mikkelin ja Juvan välille.
– Oppilaaksi ottamisessa noudatetaan kunnan vakiintunutta periaatetta, jonka mukaan Juva järjestää opetuksen rahulalaisille, mutta ei korvaa koulukyytejä, Jaakko Hänninen toteaa.

Juvan kunta saattaa lakkauttaa Kuosmalan ja Koikkalan kyläkoulut. Asia sisältyy kunnanhallituksen maanantaina käsittelemään kouluverkkoselvitykseen.
Kunnanvaltuusto hyväksyi viime joulukuussa tavoitteeksi kouluverkkoselvityksen. Hallitus merkitsi maanantaina selvityksen tiedokseen.
Sen laati erillinen työryhmä, ja tehtävänä oli luoda valtuustokauden toimintalinja kouluverkosta huomioiden oppilasmäärän merkittävä lasku.

Työryhmä esittää, että kouluverkko olisi vuonna 2021 seuraava: Hatsolan koulu (0-6 luokat), Paatelan koulu (0-6 luokat) ja yhtenäiskoulu (0-9 luokat).
Perusteluna esitykselle on oppilasmäärien lasku koko kunnassa ja opetusryhmien merkittävä pienentyminen pienemmillä kouluilla.
Työryhmän mukaan esitetty kouluverkko antaa paremmat mahdollisuudet oppimisympäristöjen ja pedagogisen laadun tasapuoliseen kehittämiseen ja on myös tehokkaampi investointi- ja käyttökustannuksiltaan.

Työryhmän mukaan Kuosmalan ja Koikkalan koulut lakkautettaisiin. Koulujen lakkauttamiset ovat aina erillisiä valtuustotason päätöksiä. Jaakko Hänninen muistuttaa, että Kuosmalan koulun tilannetta katsottaisiin sen mukaan miten oppilasmäärä koulussa kehittyy esimerkiksi Rahula-yhteistyön vuoksi.
Kunnanhallitus merkitsi työryhmän raportin ja selvitykset tiedoksi. Lisäksi se pyytää raportista kasvatus- ja opetuslautakunnan, nuorisovaltuuston ja lasten parlamentin lausunnot 30.5. mennessä sekä järjestää avoimen kuntalaisillan 28.5. Sen jälkeen asian käsittely jatkuu.

 

Lue lisää aiheesta 9.5.2018 Juvan Lehdestä!

Viikon kysymys

Oletko jo heittänyt talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...