0

Juvalaisille pronssi ja jaettu nelossija ammattitaidon SM-kisoista – ”En yhtään osannut arvioida miten kisassa käy”

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelija Juvalta Thanapol (Toni) Suansap sai SM-pronssia autokorinkorjauksessa ammattitaidon Taitaja-kisoissa. Toinen samassa lajissa kilpaillut juvalainen Saku Härkönen tuli jaetulle neljännelle sijalle vain muutaman pisteen erolla Suansapiin. Härkönen jakoi sijan mikkeliläisen Ville Avikaisen kanssa.
– Olo on nyt kyllä tosi helpottunut. Osa finaalin tehtävistä oli aika vaikeita enkä yhtään osannut arvioida miten kisassa käy, totesi Suansap tulosten ratkettua.

Suansap arvelee, että finaalitehtävistä parhaiten hänelle meni ajoneuvon pyörän kulmien säätö sekä tuulilasin korjaus. Hankalin tehtävä oli pilarin irrotus pintapellistä. Ammattitaidon Taitaja-SM-kisat käytiin 14.-17.5.2018 Tampereella.
Taitajissa kilpailijat suorittivat yhteensä kahdeksan tehtävää, johon kuuluivat muun muassa hitsattavan korinosan vaihto, pintapellin oikaisu, kolariauton vaurioanalyysi sekä hybridiauton korinsähkövarusteen vianhaku.
Suansap ja Härkönen olivat valmistautuneet finaaliin tekemällä aikaisempien vuosien kisatehtäviä.
Suansap valmistuu autoalan perustutkinnosta autokorinkorjaajaksi kesäkuun alkupuolella. Tämän viikon tiistaina tuore pronssimitalisti suuntasi kesäksi Jyväskylään, josta hän on saanut oman alan kesätyöpaikan.

Ammattitaidon Taitaja-finaalissa suomenmestaruuksista kilpaili yli 450 ammattiopiskelijaa 45 eri lajissa.

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...