0

Julkunen siirtyy aikuisten keihääseen – hän ja kolme muuta urheilijaa palkittiin SM-menetyksestä

Neljä urheilijaa on palkittu SM-kisamenetyksistä Juvan Urheilijoiden vuosikokouksessa.
Palkituista Raimo Hyyryläinen, Seppo Ollikainen ja Jorma Hyyryläinen toivat hiihtosuunnistuksen SM-kultaa. Miehet puhdistivat palkintopöytiä myös sprinttiviestissä SM-pronssilla. Seppo Ollikainen voitti SM-kopeaa hiihtosuunnistuksen keskimatkoilla.
Yleisurheilun kauden merkittävin saavutus oli keihäänheittäjä Topi Julkusen SM-kulta 17-vuotiaiden sarjassa sekä edustuspaikka Suomi-Ruotsi-maaottelussa. Maaottelumatkalta Julkunen toi tuliaisina hopeaa.

Topi Julkunen pääsee aloittamaan kesän urheilukauden terveenä ja hyvässä kunnossa. Samalla mies vaihtaa nuorten 700 gramman keihään aikuisten täysimittaiseen 800-grammaiseen.
– Viime kausi oli erittäin onnistunut, kun tuli nuorten SM-kultaa ja pääsin vielä syksyllä edustamaan Suomea maaotteluun. Nyt minulla takana onnistunut harjoittelukausi. Ensimmäiset harjoitusheitot ovat menneet hyvin. Kesän kilpailukauden avaus on tänä viikonloppuna Joensuussa.

Joensuun kisoissa Topi pääsee ensimmäistä kertaa kisaamaan miesten keihäällä. Topin tavoitteena on alkavalla kaudella heittää miesten keihästä lähemmäs 70 metriä niin, että saa edustuspaikan Tampereelle alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. MM-kisoihin pääsy edellyttää Julkuselta lähes 69 metrin kaarta.
Alle 20-vuotiaiden MM-kisat mitellään Tampereella heinäkuun alkupuolella.
Topi Julkunen sanoo, ettei kilpailukokemusta miesten keihäästä vielä ole eikä harjoitusheittojakaan miesten keihäällä tänä keväänä ole montaa takana. Joensuun kisat näyttävät Julkuselle kehityksen suunnan miesten välineen parissa.

 

Lue lisää aiheesta 24.5.2018 Juvan Lehdestä!

Kommentteja aiheesta “Julkunen siirtyy aikuisten keihääseen – hän ja kolme muuta urheilijaa palkittiin SM-menetyksestä

  • 28.5.2018 at 23:00
    Permalink

    Taitaa vanhempi veljes Jari kuvassa…

Comments are closed.

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...