0

Iloa ainakin hetkeksi

Pohjois-Savon ely-keskus ilmoitti alkuvuonna, että Itä-Suomessa rullataan kaksi öljysoratietä hiekkatieksi. Toinen niistä oli Juvan Summalantie, joka on todella heikkokuntoinen. Rekatkin joutuvat ajamaan keskellä tietä, etteivät kellahda nurin tien sortuvien laitojen vuoksi.
Juvalla ei tiedosta innostuttu, ja niin laitettiin päälle kunnon vaikuttamisrumba, ja se tuottikin tulosta.
Lopulta liikenne-ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ilmoitti, ettei tietä nyt sorasteta. Häneen vaikutti puoluetoveri Pertunmaalta eli maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, joka puolestaan sai lukuisan määrän viestejä Juvalta.

Hyvä, että juvalaiset kokivat torjuntavoiton. Ely-keskuksen edustaja kuitenkin heittää kylmää vettä juvalaisten niskaan tämän päivän Juvan Lehdessä ja valittelee, ettei rahaa ole Juvan kaltaisten teiden ylläpitoon. Tosin Summalantielle luvataan tehdä välttämättömiä korjauksia.
Tilanne on vähintäänkin hullu. Suomalainen metsäteollisuus kukoistaa ja puuta kuskataan Summalantien kaltaisten teiden varsilta tehtaille. Tiet kuitenkin uhkaavat sortua rekkojen alla. Myös paikalliset ihmiset ja loma-asukkaat ajavat näillä teillä henkensä kaupalla.

Suomalaiset tiet ja huoltovarmuus on pidettävä kunnossa. Tiet ovat rakennettua kansallisomaisuutta, jonka ei saa antaa tuhoutua.
Hyvä, että juvalaiset ovat sentään nostaneen metelin asian puolesta.

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...