0

Vehmaa kaipaa juvalaisten kekseliäisyyttä

Sekä Pattoin perintötilan että Partalan museoalueen kesäkaudet 2018 avattiin viime viikolla. Pattoissa tilan ja kesänäyttelyn avajaisia vietettiin tasan viikko sitten keskiviikkona, kun taas Partalassa avajaisjuhlia vietettiin lauantaina.
Niin Pattoissa kuin Partalassakin suunnataan luottavaisella mielellä tulevaan. Ilmassa tuntuu olevan uskoa siihen, että aurinkoisena alkanut kesä jatkuu matkailun kannalta otollisten säiden merkeissä tuoden mukanaan runsaasti kävijöitä molempiin kohteisiin.

Kummassakin Juvan matkailun helmessä luotetaan perinteiden vetovoimaan, mutta mikä tärkeintä: uskalletaan tarttua myös uuteen. Pattoin osalta oivaksi esimerkiksi tästä käy vanhoja, roskakuopasta löytyneitä esineitä valokuvanneen Peter Strebelin näyttely. Vaatii roppakaupalla luovuutta ja kekseliäisyyttä tarttua moiseen kuvausaiheeseen, joka saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta näyttää lumoavalta.
Partalan osalta luovuus ja kekseliäisyys näyttäytyvät muun muassa juuri perustetussa 575-juhlavuonna syntyneille lapsille omistetussa tryffelitammilehdossa. Kesän avajaisten yhteydessä kukin viime vuonna syntynyt lapsi perheineen pääsi istuttamaan oman nimikkotammen Juvan Tryffelikeskuksen pellolle.
Kuten tästä lehdestä löytyvästä jutusta käy ilmi, erityisesti nimikkotammet saaneiden pienten juvalaisten vanhemmat arvostivat kekseliästä ideaa.

Seuraavaksi juvalaista kekseliäisyyttä kaivataan Vehmaan alueen markkinoinnin parissa. Sitä hoitamaan on koottu iskuryhmä, joka haluaa kuulla myös paikallisten yrittäjien ja muidenkin kuntalaisten ajatuksia aiheesta.
Juhlitaan juhannus alta pois, mutta olisiko sen jälkeen ideariihen aika.

Viikon kysymys

Mikä on parasta kesässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...