0

Koulukeskuksen raskas purkutyö starttaa ensi viikolla – työmaalla on varauduttu koulujen alkamiseen

Juvan koulukeskuksen purkutyöt siirtyvät piakkoin uuteen vaiheeseen. Kiinteistön kevyt purkutyö, joka aloitettiin 16.7., saadaan valmiiksi ensi viikon alkupuolella. Seuraavaksi olisi tarkoitus aloittaa raskas purkutyö, eli itse rakennuksen purkaminen.
– Aloitamme purkamisen Hannukantien puolelta, mistä lähdemme kiertämään kohti yhdyskäytävää, urakasta vastaavan Purkupiha Oy:n laatu- ja ympäristöpäällikkö Maarit Karell kertoo.
Purkupiha Oy valittiin purku-urakan toteuttajaksi tarjouskilpailun perusteella. Kahdesta jätetystä tarjouksesta Purkupiha Oy:n 463 100 euron tarjous oli yli 200 000 euroa huokeampi kuin toinen tarjous.

Työmaalla on jo varauduttu kouluvuoden alkamiseen. Lukiolaiset opiskelevat aivan purkutyömaan vieressä, eikä koululaisten käyttämiin väistötiloihinkaan ole purkumaalta pitkä matka. Rakennuspölyn leviämisen ehkäisyyn suhtaudutaankin asiaan kuuluvalla vakavuudella.
– Purkutyömaata ympäröiviin aitoihin laitetaan suodatinkankaat, jotka estävät pölyn päätymistä koulualueen puolelle, Karell kertoo.
Lisäksi purettavia rakenteita kastellaan, jotta kuiva rakennuspöly ei pöllyäisi ympäriinsä.

Purettavan koulukeskuksen tilalle on tarkoitus rakentaa kokonaan uusi koulukampus. Kampuksen rakentamisesta kiinnostuneet yritykset jättivät maaliskuun puoliväliin mennessä osallistumishakemuksen 15-20 miljoonaa euroa maksavan koulukampuksen toteutuksesta. Tarjouspyynnöt yrityksille lähetetään lokakuun aikana ja tarjouksien odotetaan saapuvan marraskuussa. Tavoitteena on, että kunnanvaltuusto tekee hankintapäätöksen joulukuussa, ja sopimukset voitaisiin allekirjoittaa alkuvuonna 2019. Rakentaminen toivotaan alkavan saman vuoden maaliskuussa. Oppilaat olisi tarkoitus saada uusiin tiloihin kevätlukukaudeksi 2021.

Lue lisää koulun purusta 2.8 julkaistusta Juvan Lehdestä.

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...