0

Miten käy Kettulan?

Juvalla järjestetään loppukesän ja alkusyksyn aikana useampia takuulla keskustelua kirvoittavia yleisötilaisuuksia. Niistä ensimmäistä päästään todistamaan jo tänään illalla, kun Juvan kunnanvirastolla tiedotetaan Koikkalan ja Kuosmalan koulun toiminnan loppumisesta.
Sitä seuraa vielä määrittelemättömänä ajankohtana järjestettävä tiedotustilaisuus, jossa käsitellään Viitostien Juvan pään linjausta. Jo nyt näyttää selvältä, että etenkin kettulalaisille kyseinen linjaus tuottaa merkittävää päänvaivaa.

Tämän lehden kansijutussa haastateltava Liikenneviraston projektijohtaja Hannu Nurmi kertoo, että valtatie 5:n uusi linjaus Juvan suuntaan on käytännössä enää virallisia hyväksymisiä vaille valmis. Kettulalaisten kannalta oleellisin osa suunnitelmaa koskee Kettulan liittymää tai pikemminkin sen poistumista. Nurmen mukaan Kettulan ja Viitostien välinen suora yhteys poistuu, sillä Mikkelistä tultaessa lähin eritasoliittymä rakennetaan Hatsolan kohdalle.
Oman risteyksen sijaan kettulalaiset ovat saamassa rinnakkaistien. Linjauksen mukaan se kulkee Kettulasta sekä Vehmaaseen että Hatsolaan. Hannu Nurmen mukaan kyseinen tie riittää takaamaan Kettulan risteyksen yrittäjien liiketoimintaedellytykset.

Liikenneviraston kanta Viitostien linjasta Juvan päässä vaikuttaa varsin valmiilta. Kuulemis- ja keskustelutilaisuuksia järjestetään vielä, mutta eri asia on, voidaanko niiden kautta enää vaikuttaa tai ainakaan muuttaa jo lähes hyväksyttyjä suunnitelmia.

Viikon kysymys

Mikä on parasta kesässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...