0

Diktaattori lähtee tavoittelemaan ruunaruhtinuutta – kisan ykköspalkinto on 10000 euroa

Tuore montén suomenmestari Diktaattori lähtee yhdessä valmentajansa Kari Seilosen tavoittelemaan ruunaruhtinuutta, kun Ylivieskassa juostaan 10.-11. elokuuta historian ensimmäinen Ruunaruhtinas-kisa. Kisan ykköspalkinto on pyöreät 10 000 euroa.
– Kolmen sakkiin jos loppusijoituksissa pääsisi, niin hyvä olisi, Seilonen toteaa.
– Polarahan siinä on pahin vastustaja, se sentään voitti Elitkampenin viime vuonna, hän viittaa Antti Tupamäen valmennettavaan .

Viime viikonloppuna Rovaniemellä ravattujen Kuninkuusravien avauslähdön voittoon kirinyt Diktaattori voitti  suomenhevosten raviratsastuksen suomenmestaruuskisan jo toisena vuonna peräkkäin. 5000 euron ykköspalkinnosta kisattu lähtö vaikutti pitkään viime vuoden suomenhevosten montén SM-kisassa toiseksi sijoittuneen Baletin Salaman hallinnalta. Se joutui kuitenkin tyytymään kakkossijaan myös tänä vuonna, niin vauhdikkaasti hallitseva mestari eteni viimeisillä kymmenillä metreillä.

Loppuajassa Jenni Koskelan ohjastama Baletin Salama taipui Karoliina Sinkkilän ohjastamalle Diktaattorille kymmenyksellä. Juvalaisravurin voittoajaksi kirjattiin m24,5ke.
Valmentajan mukaan ykkössijaa osattiin odottaa.
– Kyllähän se tietysti oli mielessä, kun sinne asti lähdettiin. Ylipäätään mihin tahansa hevosen kanssa lähdetään, niin ainahan sitä pitää ykköspaikkaa ainakin tavoitella, Kari Seilonen kommentoi.

Häneltä löytyy selitys tai ainakin vahva epäily syyksi siihen, miksi Diktaattori ei alkumatkasta vaikuttanut ottavan vauhtia alleen aivan tavalliseen tapaansa.
– Sellainen siinä kävi, että kun itse olin hakemassa numerolappua ja tytöt valjastivat hevosta, se onnistui potkaisemaan pari kertaa valjastuskatoksen lattiaa niin, että takakengät vähän liikahtivat. Ne piti sitten lyödä uudestaan kiinni, mutta tarjolla ei ollutkaan ihan samanlaisia kenkiä kuin mihin se on tottunut.
– Voikin olla, että se alkumatkasta vähän vieroksui uusia kenkiään.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua erilaisiin kesätapahtumiin, joita järjestetään niin Juvalla kuin muissakin lähikunnissa ja -kaupungeissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...