0

Liukkonen haki pronssia nuorten SM-kisoista – kiiti uuteen henkilökohtaiseen ennätykseen

Juvan Urheilijoiden nuoret menestyivät loistavasti yleisurheilun 19-22 -vuotisten SM-kilpailuissa viikonloppuna Laitilassa.
Joonas Liukkonen palasi välivuoden jälkeen upeasti mitalikantaan juostessaan pronssille M19-sarjan 100 metrillä. Ensimmäistä vuotta sarjassa kilpaileva Liukkonen kiiti finaalissa uuden ennätyksensä 11,12.
Kaksi vuotta sitten Liukkonen oli pronssilla M16-sarjan 100 metrillä.

Sadasosat olivat Liukkosen puolella finaalissa. Neljänneksi tullut hävisi yhden ja viidenneksi tullut kaksi sekunnin sadasosaa juvalaiselle.
Liukkosen heittäytyminen osui täysin nappiin.
– Yhtään en tiennyt maaliviivalla sijoitusta. Keskityin täysin omaan juoksuuni ja maaliin kurotin niin paljon kuin vain pystyin. Olihan se mahtava tunne, kun siinä sitten pronssia tuli ja vielä oma ennätyskin, Liukkonen iloitsi.
Juoksun voitti Santeri Örn 10,82. Hopeaa otti Jesse Väyrynen 11,05.

200 metrillä Liukkonen juoksi alkuerässä myös ennätyksensä 22,54.
Finaali oli Liukkoselle viides juoksu vuorokauden sisällä ja siinä ei ollut enää aivan samaa puhtia. Tuloksena oli seitsemäs sija ajalla 22,82.
– Alkuerän ennätys oli aika yllätys, se oli kyllä tosi hyvä parannus entiseen 23,17. Mukava huomata, että kakkonenkin tulee jo mukavasti. Finaalissa oli sitten jo paras puristus poissa. Kyllä viisi starttia siinä näkyi, Liukkonen kertoi.
Viikonloppuun Jarno Tenhusen valmentama Liukkonen oli erittäin tyytyväinen. Juoksut jatkuvat ensi 19-vuotisten Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Tanskassa.
– Oli tosi onnistuneet kisat. Hyvillä mielin lähden kautta jatkamaan. Viestipaikka Tanskaan ainakin tuli ja ehkä pääsen satasellekin, Liukkonen myhäili.

Topi Julkunen oli M19-sarjan keihäässä kiinni hopeassa viimeiseen kierrokseen asti. Toisen heiton tulos 63,37 toi lopulta neljännen sijan.
– Oli tiukka ja jännä kisa. Vähän se harmittaa, kun kaksi kaveria heitti lopussa ohi. Tavoite oli kahden joukkoon ja siinä olin pitkään kiinni.
– Kaksi ekaa heittoa onnistui kohtuullisesti. Puolisen metriä jäin ennätyksestäni. Sitten en enää saanut keihästä asentoon. Heitot lähtivät liian korkealle. Pitää vielä joissain kisoissa käydä, että saisin ennätystä paremmaksi, Julkunen sanoi.
Julkunen on Liukkosen kanssa luokkakavereita ja molemmat kuuluvat Tenhusen valmennustalliin. Urheilun ohella poikien ensi vuoden tavoitteena on ylioppilaslakki keväällä.

Panu Auvinen heitti M22-sarjan keihäässä viidennellä kierroksella ennätyksensä 69,87, millä tuli neljäs sija.
Auvisella jäi kisasta kaksijakoiset tunnelmat.
– Viides heitto meni kohilleen. Sain vauhdista heitettyä ja tukijalka kerkesi tulla hyvin maahan. Ennätys tuli ja siihen pitää olla tyytyväinen. Ärsyttävän lähelle jäi 70 metrin raja.
– Tavoitteena oli mitali ja 70 metrin ylitys, molemmat jäivät vähän vajaaksi. Kyllä tuota seitenkymppistä pitää vielä lähteä jahtaamaan.

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...