0

Hälyttävä määrä hälytyksiä

Nyt jo hyvää vauhtia etenevä elokuu on otettu Juvan paloasemalla vastaan lievästi epäuskoisissa tunnelmissa. Kuten tuonnempana lehdessä löytyvässä jutussa kerrotaan, täkäläisen paloaseman kuluvan vuoden hätystehtävätilastot kohosivat 150 tehtävään jo toissa keskiviikkona.
Koko viime vuonna Juvan paloasemalle tuli yhteensä 167 hälytystä.

Juvan lisäksi hälytystehtävien määrässä voidaan havaita selkeä kasvupiikki myös naapurikunnissa Joroisissa ja Puumalassa. Joroisissa tehtäviä oli viime viikon torstaihin mennessä tullut 105 kappaletta, kun niitä vuodessa tulee normaalisti 120-130. Puumalassa hälytyksiin on vastattu jo 100 kertaa, 105-110 hälytyksen ollessa vuosittainen normaali.
Toisaalta esimerkiksi Mikkelin paloasemalla ei ole ainakaan toistaiseksi kirjattu erityisempiä poikkeamia normaalivuosien hälytysmääristä.

Mistä tämän vuoden poikkeuksellisen suuri hälytystehtävien määrä sitten johtuu? Siinä kysymys, johon vastaaminen tuottaa päänvaivaa myös Juvan paloaseman palomestari Asko Valtoselle. Hänen mukaansa esimerkiksi maastopaloja ei ole tänä kesänä ollut aiempia vuosia enempää. Myöskään viime talvena Pieksämäentiellä sattuneet ulosajot eivät yksinään riitä selitykseksi.
Kyse saattaa toki olla tilastopoikkeamasta. Hälytystehtävät tulee kuitenkin käydä läpi tiheällä kammalla viimeistään vuoden lopussa. Jos yhteinen nimittäjä löytyy, siihen on puututtava.

Viikon kysymys

Mikä on parasta kesässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...