0

Harvinaisen Mehevä tarina

Juvan kunnioitettavan pitkään, peräti 576 vuoden mittaiseen historiaan mahtuu mittaamaton määrä toisaalta pieniä ja yksityisiä, toisaalta suuria ja laajoihin ihmisjoukkoihin vaikuttavia tarinoita. Jo pelkästään viimeisen reilun 30 vuoden aikana ja pelkästään kunnassa merkittävien elinkeinojen saralla on tapahtunut paljon sellaista, josta saisi kirjoitettua kirjan.
Esimerkiksi juvalaisesta kirjapainotoiminnasta ja sittemmin paljolti kananmunabisnekseksi muuttuneesta täkäläisestä kalkkunan kasvatuksesta kertoville teoksille riittäisi varmasti kiinnostusta.
Vihannesviljelyn puolella ollaan askelta pidemmällä. Juvalaisen vihannestuotannon yksiin kansiin niputtavan Mehevästä Salicoon – vihannesviljelyn vuosikymmenet Juvalla -nimisen kirjan julkaisua juhlittiin Partalassa tiistaina. Kirjan ytimessä ovat entiset ja nykyiset viljelijät, mutta ääneen pääsevät myös tuolloin vaikuttaneet Juvan kunnan luottamushenkilöt ja virkamiehet.
Heidän roolinsa oli näkyvä, omistihan Juvan kunta lähes kaikki osakkeet paikkakunnalla nykyisin toimivien elintarvikealan yritysten tienraivaajana toimineesta Mehevä Oy:stä.
Alun perin Mehevästä Salicoon oli määrä saada julkaisukuntoon jo viime vuonna. Aikataulusta jäätiin, mutta budjetti ei paukkunut yli.
Nyt kunnallisesti merkittävä historiateos on vihdoin tarjolla luettavaksi.

Viikon kysymys

Essote-sotekuntayhtymä joutuu karsimaan palvelujaan. Pelkäätkö että Juvan palvelut heikkenevät?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...