0

Janne Viitikko kiillotti pronssin kullaksi – juvalaisen joukkue voitti JM SM-liigan mestaruuden

Juvan Ua:n Janne Viitikko oli tyytyväinen mies, kun hän voitti jokamiehen autoluokassa yhden merkkipaalun lisää. Hän ajoi Vääksyn Betoni Team/ Pellon MK- joukkueessa, joka voitti Suomen mestaruuden JM SM-liigassa. Aiemmin Viitikko on saavuttanut JM- liigassa pronssia Suonenjoen Ua:n riveissä vuosi sitten.
Etuveto/kardaani-liigassa Juvan Ua:n Team Avikainen voitti kaksi mestaruutta. Enää ei puutu kuin yleisen luokan SM ja Asfalttikunkku-kilpailun voitto. Kaiken muun Viitikko on saavuttanut jokamiehen autoluokassa.

Oulussa ajetussa kaksipäiväisessä kisassa lauantaina Viitikko ajoi joukkueen riveissä kolme kertaa. Hän oli ajamissaan erissään ykkönen ja kakkonen. Kolmannessa erässä nähtiin harvinainen tapahtuma, kun Viitikon auton keula nosti lähtökiihdytyksessä pystyyn, auto kääntyi muiden eteen ja lopulta Viitikko kaatoi autonsa. Tuosta lähdöstä Viitikko sai mustan lipun. Joukkue selvitti kuitenkin helposti tiensä sunnuntaille.
Sunnuntaina ajetussa semifinaaleissa joukkueen kisa sujui mainiosti, eikä Viitikko ajanut kuin yhden erän. Joukkueenjohtaja tiedusteli juvalaiselta, josko hän haluaisi ajaa enemmän, mutta koska joukkue oli pääsemässä finaaliin, ilmoitti Viitikko, että säästetään kalusto tärkeimpään paikkaan eli finaaliin. Päätös oli hyvin viisas. Monesti joukkueet ajattavat joukkueidensa ykköstykkien autot pehmeiksi ennen finaalia. Nyt ei tehty niin.

Finaalissa Viitikko ajoi kaikkiaan viisi lähtöä, voittaen ne kaikki. Kun saman joukkueen Kimmo Angervisto ja Matti Leiviskä onnistuivat, ja muutkin kuskit toivat tasaisesti joukkueelleen pisteitä, tiesi se Vääksyn Betoni Teamin voittoa. Angervisto oli joukkueensa pisterohmu 38 pisteellä ajaen kuusi lähtöä. Joukkue keräsi kaikkiaan 188 pistettä. Toiseksi sijoittui Konnekuljetus Team Konneveden MK:sta 177 pisteellä ja kolmannen sijan ajoi Vakka-Suomen Ua:n AMS-Team 114 pisteellä.

Viitikko ajoi joukkueelleen finaalissa 35 pistettä. Kuudetta erää hän ei enää ajanut.
– Viikonloppu sujui hyvin. Lauantaina yksi lähtö meni piloille, kun startista auton nokka nousi pystyyn ja rytäkässä autosta samalla hajosi vetoakseli ja auto kaatui. Oli muuten ensimmäinen kaatoni kisatilanteessa. Sunnuntai taas meni niin kuin pitikin. Minkäänlaisia tekniikkamurheita ei ollut, kertoo Janne Viitikko.
Viitikon kilpailukausi jatkuu syksyllä vielä yhden kisan verran, sillä hän ajaa syyskuun puolivälissä EVK-liigaa Lempäälän Ua:n Daltons Team- joukkueessa. Rallicrossin SM-sarjan päätöskilpailussa Kouvolassa hän ei aja. Sen sijaan ensi viikonvaihteessa muut Juvan Ua:n jokkiskuskit kisailevat Suonenjoella.

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...