0

Juvan Kinon syksy alkaa – kunnan nuorisotoimi on palkannut seitsemän 16-20-vuotiasta nuorta esittämään elokuvia

Juvan Kino, kunnallinen elokuvateatteri, pyörii juvalaisten nuorten voimin. Nuorisotoimi on palkannut seitsemän 16-20-vuotiasta nuorta esittämään elokuvia lukion auditoriossa.
Nuoriso-ohjaaja Tarja Himanen sanoo suoraan, että ilman innokkaita ja aktiivisia nuoria elokuvia ei Juvalla nähtäisi.
– Jos tämä olisi jonkun yrittäjän vastuulla, tästä ei tulisi mitään. Yrittäjä ei pysty toimintaa pyörittämään kannattavasti. Tähän tarvitaan kunnan ja nuorten työpanos. Nyt seitsemän nuorta kahden nuoren muodostamina työpareina hoitavat koko homman; elokuvien latauksen, lipunmyynnin ja esityksen.

Juvan nuorisopalvelut otti Juvan Kinon elokuvaesitykset hoitoonsa viisi vuotta sitten. Sanni Miettinen aloittaa elokuvien esittäjäuran tänä syksynä ensi kertaa. Paavo Nykänen on alalla jo vanha konkari.
Hän aloitti kaksi vuotta sitten ja jatkaa edelleen.
– Aikoinaan meidän luokalta yksi pääsi esittämään elokuvia, niin ajattelin itsekin pyrkiä. Tämä sopi mainiosti lukiolaisen elämään. Lautauksen voi tehdä koulun jälkeen ja esitykset ovat illalla pääasiassa viikonloppuisin. En ole laskenut, montako elokuvaa olen esittänyt, mutta kyllä niitä kymmeniä on, Paavo Nykänen kertoi.

Sanni Miettinen on abiturientti ja hän pyrki mukaan, kun kaveri kehui työtä ja houkutteli mukaan .
– Sitä paitsi asiakaspalvelutyö on kiinnostavaa. Kesällä olin ABC-asemalla jäätelöä myymässä ja tämä työ sopii hyvin koulun oheen. Elokuvat minua kiinnostavat ja olen ajatellut hakeutua elokuva-alan koulutukseen, Miettinen sanoo.
Juvan Kino aloittaa elokuvasyksyn ensi sunnuntaina 2.9.

Viikon kysymys

Oletko jo heittänyt talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...