0

Viikon Kysymys: Pitäisikö Suomessa siirtyä pysyvästi kesä- tai talviaikaan?

Noin kuukauden päästä on taas aika siirtää kelloja tunnilla taaksepäin, kun kesäajasta siirrytään takaisin normaaliaikana toimivaan talviaikaan. Kesäaikajärjestelyn tarkoituksena on pyrkiä hyödyntämään kesän valoisia tunteja mahdollisimman tehokkaasti, mutta monien mielestä se vain sotkee ihmisten biologista rytmiä.  Ärsyttääkö sinua kellojen siirtely, vai onko nykyinen järjestely hyvä? Vastaa kysymykseen ja jätä perustelut vastauksellesi kommentteihin!

Pitäisikö Suomessa siirtyä pysyvästi kesä- tai talviaikaan?

 • Kyllä, Suomessa pitää siirtyä pysyvästi talviaikaan. (59%, 80 ääntä)
 • Kyllä, Suomessa pitää siirtyä pysyvästi kesäaikaan. (36%, 48 ääntä)
 • Ei, nykyinen systeemi on hyvä. (5%, 7 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 135

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Viikon Kysymys: Pitäisikö Suomessa siirtyä pysyvästi kesä- tai talviaikaan?

 • 27.9.2018 at 10:53
  Permalink

  Ympäri vuodenhan sitä valoa tarvittais hereilläoloaikana. 🙂

  • 27.9.2018 at 20:21
   Permalink

   Eikös valot ole sitä varten keksitty, että näkee tehdä vaikka töitä pimeällä. Suomen pitäisi siirtyä pysyvään talviaikaan, koska se on normaaliaika. Kesäaika lisää vaan väsymystä ja ärsyttää muutenkin, on myös tutkittu että se aiheuttaa oireita esim. sydänsairaille ihmisille. Pimeästä ei ole mitään haittaa, koska valojen kanssa näkee tehdä hyvin, on tekosyy väittää ettei ulkonakaan voi mitään tehdä jos tulee pimeä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet jouluvaloista, joita ihmiset ripustelevat pihoihin, ikkunapieliin ja mitä moninaisempiin paikkoihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...