0

Yleisurheilijat päättivät kautensa Sampolassa

“Takana on suorastaan ainutlaatuinen kesä”, aloitti Juvan Urheilijoiden yleisurheilujaoston puheenjohtaja Leena Liukkonen palkitsemistilaisuuden sunnuntaina 30.9. JuvU:n nuoret urheilijat menestyivät hienosti kesän aikana niin piirikunnallisella, alueellisella kuin valtakunnallisellakin tasolla, joka näkyi esimerkiksi ennätysparannuksien muodossa. Nuorista palkittiin tilaisuudessa vuoden tsempparit, vuoden yllättäjä, SM-kisaedustajat sekä vuoden urheilija.

Tsempparit valittiin jokaisesta urheilukouluryhmästä. Tsempparien kriteerinä urheilukouluohjaajat mainitsivat aktiivisuuden, ohjeiden kuuntelun ja paikallaolojen määrän. Eskariryhmän, eli 5-6-vuotiaiden ryhmän tsemppariksi valittiin Livia Huhtinen, pienten ryhmästä (7-10-vuotiaat) Iivari Kiljunen ja Venla Lemmetyinen, sekä isojen ryhmästä (11-vuotiaista ylöspäin) Nele-Liis Mei. Vuoden yllättäjäksi valittiin 14-vuotias Veeti Hietalahti, joka on vasta hiljattain tullut yleisurheiluun mukaan. Hän työnsi kuulassa 14-vuotiaiden poikien A-rajan ja oli ensimmäisissä SM-kisoissaan kuulassa hienosti 10.

SM-kisoissa olleet palkittiin seuran edustamisesta. SM-kisoissa oli mukana edellä mainitusti Veeti Hietalahti (P14-kuula) sekä Noora Laakso N16-kuulassa sijoittuen 8., Topi Julkunen M19-sarjan keihäässä sijoittuen 4., Joonas Liukkonen M19-sarjan 100m (3.) ja 200m (7.), sekä Panu Auvinen M22-sarjan keihäässä sijoittuen 4. Kaikki juvalaissuoritukset ylsivät siis hienosti kymmenen parhaan joukkoon.

Vuoden urheilijaksi valittiin odotetusti seuran ainoa SM-mitalisti, pronssia 100 metriltä ottanut Joonas Liukkonen, joka juoksi oman ennätyksensä hienosti uusiksi kesän aikana sekä 100 että 200 metrillä. Liukkonen juoksi myös ensimmäisiä kertoja alle 11 sekunnin, mikä on myös hyvin 18-vuotiaalta nuorelta urheilijalta. Liukkonen pääsi myös edustamaan Suomen maajoukkuetta Pohjoismaiden mestaruuskisoihin. Jo kolmatta kertaa nimensä kiertopokaaliin kaiverruttava Liukkonen kommentoi kesäänsä maltillisesti:

-Kausi meni aika lailla niin kuin olimme suunnitelleet. Aikatavoitteesta jäätiin hiukan 100 metrillä, mutta kolmas sija SM-kisoissa ja maajoukkuepaikka olivat iso plussa.

-Fiilikset ovat vieläkin vähän tyhjät, sillä kuitenkin puolentoista vuoden aikana on tullut paljon muutoksia terveydentilaan ja kroppa etsii vielä tasapainoa, Liukkonen tiivistää vielä ajatuksiaan.

Tilaisuudessa palkittiin myös suuresta työpanoksesta seuran vuoksi Mika Suikki ja Mika Hyppönen. Valmennusryhmän sekä Liukkosen ja Julkusen henkilökohtaista valmentajaa Jarno Tenhusta muistettiin myös tilaisuudessa.

Viikon kysymys

Mitä teet tämän vuoden juhannuksena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...