0

Juva pitää veroprosentit ennallaan – kunta jatkaa viime vuoden verotuksen tasolla

Juva jatkaa vuonna 2019 samalla verotuksen tasolla kuin vuonna 2018. Juvan kunnanvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan pitää tulo- ja kiinteistöveroprosenttinsa ennallaan.

Juvan kunta korotti tuloveroprosenttinsa tälle vuodelle 20,75 prosenttiin.

– Korottamalla varauduttiin tuleviin investointeihin. Olemme laskeneet, että vielä tällä pärjätään, vaikka huoli talouden tasapainosta isojen investointien takia on suuri, toteaa valtuuston puheenjohtaja Elisa Hänninen (kesk.).

Vuodelle 2019 ennakkotietojen mukaan tuloveroa arvioidaan kertyvän Juvalla 16,4 miljoonaa euroa. Se on hieman vuoden 2018 talousarviota korkeampi. Juva pitää myös kiinteistöveroprosenttinsa ennallaan.

Kunta verottaa maltillisesti niin vakituisia asuntoja kuin vapaa-ajanasuntoja.

Kunnankiinteistöveroprosentit ovat vuonna 2019: yleinen 0,95 %, vakituinen asunto 0,43 %, muu asuinrakennus 1,03 %, rakentamaton rakennuspaikka 2,00 %, yleishyödylliset yhteisöt 0,00 %.

Kiinteistöveroista kertyy kunnalle vuodessa noin 1,5 miljoonaa euroa.

Juvalla oli lokakuun lopussa Etelä-Saon maakunnan alhaisin työttömyysaste 7,7 prosenttia. Kunnan työttömyysaste on viime vuosina ollut maakunnan alhaisimpia. Huolimatta myönteisestä työllisyyskehityksestä, kunnassa panostetaan työllisyyden hoitoon. Kunnassa on käynnistynyt vuoden 2018 alusta toimintatalon, jossa uutta toimintamallia kehitetään.

Toimintatalon kautta on työllistetty vuoden 2018 aikana yhteensä 15 työtöntä. Valtuusto myönsi työllisyyden hoitoon vuodelle 2018 132 000 euron lisämääräraha menoihin ja tulopuolelle arvioidaan kertyvän 33 000 euroa lisätuloja.

Kommentteja aiheesta “Juva pitää veroprosentit ennallaan – kunta jatkaa viime vuoden verotuksen tasolla

  • 13.11.2018 at 12:24
    Permalink

    Olisi kiva tietää paljonko maksetuista kiinteistöveroista on vapaa-ajan asukkaiden maksamia ja mitä vapaa-ajan asukkaat saavat vastineeksi maksamista veroista. Ainakaan mökille vievää tietä ei ole pidetty kunnossa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko jo heittänyt talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...