0

Pääkirjoitus: Maakunta voisi toimia pilottina

Maakunnallinen yrittäjäjärjestö Etelä-Savon Yrittäjät muistutti Juvan Lehdessäkin tänään julkaistavassa kannanotossaan muutamasta ydinasiasta, jotka on syytä pitää mielessä hyvin terävästi.
Kun Etelä-Savossa ollaan, kannanottoon sisältyy huolenaiheita, mutta olennaista on, että niihin on vielä mahdollista vaikuttaa.
Lisäksi uhkia voidaan kääntää vahvuuksiksi, kuten Etelä-Savon Yrittäjät toteaa.
Yrittäjäjärjestö huomauttaa, että Etelä-Savossa on maamme korkein keski-ikä. Eläkkeensaajien osuus eteläsavolaisista yli 16 -vuotiaista on 42,1 prosenttia, kun Uudellamaalla osuus on alhaisin eli 25 prosenttia. Eläkeläisten määrällä on suuri merkitys alueemme palvelurakenteeseen ja aikanaan tulevaan maakunta- ja sote -uudistukseen.
Sen vuoksi Etelä-Savo voisi toimia pilottimaakuntana ikääntyville ihmisille suunnatuille yksityisille palveluille.
Yhteistyökumppaneita hankkeissa voisivat esimerkiksi olla yhteiskunnalliset toimijat, kuten Etelä-Savon maakuntaliitto, Etelä-Savon ely-keskus ja Sitra.
Onnistuessaan pilotit tarjoaisivat lisää työtä maakunnan yrityksille ja palveluja seniorikansalaisille. Hankkeita voitaisiin mallintaa muihin maakuntaan, koska yleisesti ottaen suomalaisten keski-ikä nousee koko valtakunnan alueella.

Janne Tiainen

Viikon kysymys

Mikä on parasta kesässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...