0

Kansanedustaja Hanna Kosonen: Lisää nuoria metsästyksen ja metsänhoidon pariin

Metsästysseurojen tulevaisuus voi olla vaakalaudalla metsästäjien ikääntymisen takia, sanoo savonlinnalainen kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.)

– Tämän vuoksi tarvitsemme lisää nuorisotoimintaa ja nuoria metsästyksen ja metsänhoidon saralle maanlaajuisesti. Useissa paikoissa ollaankin jo siirrytty sanoista tekoihin, mutta nuorisotoiminta tällä hetkellä tässä mittakaavassa ei riitä pitämään yllä metsästystä ja metsänhoitoa tulevaisuudessa tarpeeksi.

Hänen mukaansa kestävässä riistanhoidossa metsästysseuroilla ja metsästäjillä on ja on aina ollutkin suuri ja tärkeä merkitys, sillä metsästäjät hoitavat metsästysalueidensa riistaa perustamalla riistalle ruokintapaikkoja, pesäpaikkoja, poistamalla alueille kuulumattomia vieraslajeja, rajoittamalla etenkin linnuille tuhoisia pienpetoja ja toteuttamalla oikeanlaista riistakannanhoitoa.

– Tällä toiminnalla on valtava hyödyttävä vaikutus Suomen luonnon monimuotoisuudelle ja hyvinvoinnille. Nuoret on saatava vahvemmin mukaan, koska toiminnan on ilman muuta kukoistettava kirkkaasti tulevaisuudessakin.

4 kommenttia aiheesta “Kansanedustaja Hanna Kosonen: Lisää nuoria metsästyksen ja metsänhoidon pariin

 • 22.11.2018 at 13:49
  Permalink

  Miten maata omistamaton ja kerrostalossa asuva pääsee hirvimetsälle?
  Mitä olen kuullut, niin liian vähän aikaa on kulunut, että hirviporukoihin pääsee maattomat.
  Eihän tästä kauaa ole aikaa kulunut, kun pientilallisilla oli vaikeuksia päästä oman alueen metsästysporukkaan, kun se ei oikein sopinut isoille maanomistajille, että rahvas häärää porukassa.

  Joten onko vika metsästysseuroissa vai siinä, että vuonna 2018 ei tule uusia metsästäjiä.

  • 22.11.2018 at 19:58
   Permalink

   Kyllä on siinäkin seurassa vikaa ja pitäisi kuulua paikallisten kerho kerhoon, muuten ei mukaan pääse. Eräässä metsästyslehdessäkin oli juttua tuosta ja siinäkin mainittiin että tuntematon paikallinen ei kelpaa metsästykseen, mutta jonkun tuttu kauempaa kelpaa heti. Minäkin osaan kyllä ampua suht hyvin, mutta metsästykseen ei todellakaan ole mitään mielenkiintoa lähteä näiden paikallisten kanssa. Pitäkööt tunkkinsa ja kuihtuvan metsästyksensä.

   • 26.11.2018 at 19:45
    Permalink

    Enkä minä noihin känniporukoihin myöskään lähde. Veli auttaa veljen auton ojasta kun lipsahtaa.
    Hyi sa…..

 • 5.12.2018 at 11:37
  Permalink

  Savossa joidenkin metsästysseurojen alueilla on metsästäjiä liikaa. Metsästyspaine on kasvanut liian suureksi. Yleensä Etelä-Savo on muualle Suomeen verrattuna riistaköyhää aluetta. Eipä täällä paljoa muuta metsästysmahdollisuutta ole kuin metsäjänis ja hirvi. Villisiat tapetaan kauheassa kiimassa ja metsäkauriit – viimeistä eläintä myöten. Paras vitsi on kun nyt vauhkotaan valkohäntäpeurojen runsastumisesta. Runsaat kannat sijaitsevat ihan jossain muualla kuin Etelä-Savossa, lähinnä Varsinais-Suomessa ja Hämeessä. Savolaisilla metsänomistajilla on normaalia suomalaista metsänomistajaa suurempi sorkkariistaviha. Metsävahingotkin olisi vähennettävissä hyvällä metsänhoidolla. Rannikkoseudulla ja eteläisessä Suomessa on aina ollut runsaat riistakannat ja siellä riista on osattu käyttää hyödyksi – ei haitaksi, kuten Savossa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Minkä puolueiden toivoisit nousevan hallitukseen( voit valita useamman vaihtoehdon)?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...