0

Juvalla tehtailtiin ennätyksiä – juvalaiset pärjäsivät hienosti Metal Sport -liikuntakeskuksen joulukisoissa

Juvan Metal Sport -liikuntakeskuksella järjestettiin viime lauantaina perinteiset joulukilpailut, jossa nostettiin useita Suomen ennätyksiä.
Penkkipunnerruksessa naisten RAW.luokassa Juvan Sanna Purhonen sijoittui neljänneksi tuloksella 72,5 kiloa. Naisten kilpailun voitti Haminan Johanna Bies tuloksella 110 kiloa. Toiseksi sijoittui Vanessa Torres Vantaalta ja kolmanneksi Minna Sova Oulusta.
Miesten RAW-penkkipunnerruksessa nähtiin jo aloituspainolla Suomen ennätys, kun Mikkelin Juha Tuomainen punnersi aloituksellaan alle 110 kilon painoluokkaan 245,5 kiloa. Hän voitti miesten kisan ylivoimaisesti parantaen vielä toisella yrityksellä Suomen ennätyksen lukemiin 252,5 kiloa. Toiseksi sijoittui Billy Haavisto Turusta ja kolmanneksi Hannu Koskinen Siilinjärveltä.

Penkkipunnerruksen varusteluokassa nähtiin jo aloituspainoilla Suomen ennätysyritys, kun Ilkka Lukkarinen Mikkelistä lastautti superraskaaseen painoluokkaan 401 kiloa tankoon. Ilkan nosto epäonnistui ensimmäisellä yrityksellä, mutta toisella kierroksella hän teki varmaa jälkeä, ja näin päästiin kirjaamaan ennätystilastoihin uusi ennätys.
Juvan Jukka Matikainen punnersi tässä luokassa oman henkilökohtaisen ennätyksensä 212,5 kiloa ja sijoittui neljänneksi. Varusteluokan punnerrusten toiseksi sijoittui Marcus Young Helsingistä ja kolmanneksi Pekka Korhonen Mikkelistä.

Juvan Sanna Purhonen nosti upeasti maastanoston naisten RAW-luokassa Suomen ennätyksen 182,5 kiloa painoluokkaan alle 67,5 kiloa. Naisten maastanostossa nähtiin myös toinen Suomen ennätys, kun Vanessa Torres onnistui vetämään alle 56 kilon painoluokkaan 160 kiloa. Painosuhteessa naisten kokonaiskilpailun voitti Vanessa Torres, ja Sanna Purhonen oli toinen.

Sanna Purhonen nostamassa penkistä 65 kiloa.

Miesten RAW-maastanoston voitti ylivoimaisesti tapahtuman vanhin kilpailija Kauko Viitala Espoosta. Hänen kaikki kolme nostoaan onnistuivat hienosti, ja viimeisellä hän veti 80-vuotiaiden alle 82,5 kilon painoluokkaan suomenennätyksen 160 kiloa.
Viitalan tulos ylittää kymmenellä kilolla luokkansa maailman ennätyksen, mutta hyväksyttyihin maailman ennätyksiin kilpailulla tarvitsee olla vähintään Suomen mestaruus arvo. Toiseksi RAW-maastanostossa sijoittui Jani Soininen Sillinjärveltä ja kolmanneksi Jukka Vesterinen Leppävirralta.
Juvalle toisen Suomen ennätyksen teki Miikka Heikkinen, kun mies onnistui vetämään maastanoston varusteluokassa 325 kiloa. Hän voitti varustekisan ylivoimaisesti. Toiseksi veti Vesa Nissilä Lahdesta ja kolmanneksi Juvan Jukka Matikainen.

Pikkujoulumielellä tapahtuman lopuksi nostettiin kilpaa vielä akselimaastanostossa. Paksuun akseliin lastattiin ensin auton renkaat ja sen jälkeen levypainoja. Naisissa vahvin oli Sanna Purhonen nostaen helposti 165 kiloa.
Miehissä käytiin tiukka mestaruuskisa Miikka Heikkisen ja jyväskyläläisen Henri Peiposen välillä. Samppa Nyman taisteli itsenä hienosti kolmanneksi tiukalla nostolla 270 kilosta.
Heikkinen ja Peiponen pyysivät molemmat viimeiseen nostoonsa 320 kiloa. Peiponen johti kilpailua tässä vaiheessa, koska nosti edellisellä kierroksella 300 kiloa ja Heikkinen 290 kiloa. Peiponen yritti ensin 320 kilosta ja epäonnistui.
Jännitys jatkui viimeiseen nostoon saakka: jos Heikkinen ei onnistu viimeisessä nostossa, Peiponen olisi voittaja. Heikkinen veti kuitenkin 320 kiloa väkisin, ja näin akselivedon mestaruus jäi miehissäkin Juvalle

Ensimmäinen Metal Gym -joulukilpailu järjestettiin jo 2001 Helsingissäm ja sen jälkeen tapahtuma on kerännyt voimailijoita yhteen ympäri Suomea joka vuosi aina joulun alla.
Juvalle kyseinen kilpailu siirtyi Helsingistä 2006, kun Metal Sport oli vuotta aikaisemmin aloittanut toiminnan Juvalla. Jälleen 2018 kilpailijoita tuli paikalle ympäri suomea, kaukaisimmat Oulusta, Turusta ja Helsingistä saakka.

Viikon kysymys

Mikä on sinulle mieluisin tapa liikkua ja reippailla talvella?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä