0

Kansanedustajat avasivat Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanjan

Ulkona kuin lumiukko -kampanja alkaa virallisesti viikonloppuna. Kansanedustajat ottivat varaslähdön kampanjaan keskiviikkona.

Pikkuparlamentin puistossa riitti keskiviikkona  iltapäivästä kuhinaa, kun kymmenen eri puolueen edustajat rakensivat kilvan lumiukkoja. Suomen Latu ja Eduskunnan urheilukerho EUK olivat haastaneet eduskuntaryhmät lumiukkotalkoisiin.

Tempaus liittyi tällä viikolla alkavaan Ulkona kuin lumiukko -kampanjaan, jonka tavoitteena on saada kaikenikäiset suomalaiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa.

– Tavoitetta varten tukemaan olemme avanneet tänään tapahtuman verkkosivuille lumiukkolaskurin, johon kuka tahansa voi käydä ilmoittamassa rakentamiensa lumiukkojen määrän ja paikkakunnan, Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönenkertoo.

Suomen Ladusta toivotaan, että eri paikkakuntien välille syntyisi myös leikkimielinen kisa lumiukkojen määrästä. Lumiukkolaskuri ilmoittaa viisi parasta paikkakuntaa – niin absoluuttisesti kuin asukaslukuun suhteutettuna. 

– Tulemme tavalla tai toisella huomioimaan Suomen lumiukkoisimman kunnan, Könönen lupaa.

Karttapalvelussa voi ilmoittaa vain rakennettujen ukkojen määrän, joten lumiukkokuvat Suomen Latu toivoo jaettavan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #UlkonaKuinLumiukko.

Leikkimielisen kisailun lisäksi luvassa on myös satakunta yleisölle avointa lumiukkotapahtumaa eri puolilla Suomea. Tietoa tapahtumista löytyy Suomen Ladun kampanjasivulta.

Sokerina kampanjan pohjalla on ystävänpäiväyllätys: kampanjan verkkosivuilta löytyy tilauslomake, jolla voi tilata lumiukon yllätykseksi läheiselleen. 

– Kampanjan yhtenä tavoitteena on rakentaa myös hyvää mieltä ympärllemme. Mikä olisikaan ihanampi ystävänpäivälahja kuin ulkoilun iloa viestivä lumiukko, Lumiukkokampanjasta vastaava Petteri Tiainen kysyy. 

Homma toimii siten, että kampanjasivuilla voi ehdottaa henkilöä tai yhteisöä, joka ansaitsi lumiukon ystävänpäivälahjaksi. Suomen Latu valitsee 20 parasta ehdotusta ja lumiukot toteutetaan 14.2. joko yhdessä ehdottajan kanssa tai pelkästään Suomen Ladun ”lumiukkopartioiden” avulla. Ehdotuksia otetaan vastaan 11.2. asti. 

Lumiukkokampanja jatkuu 10. maaliskuuta asti. Mukana menossa on melkein sata Suomen Ladun jäsenyhdistystä.

Suomen Latu ry on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu 87 000 jäsentä 190 yhdistyksessä. Tavoitteena  on, että jokainen löytäisi oman tapansa ulkoilla.

 

Lumiukkokampanja jatkuu 10. maaliskuuta asti.

Viikon kysymys

Kuuluuko metsästys harrastuksiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...