0

KD:n entinen kansanedustaja yrittää takaisin eduskuntaan – Kristillisdemokraatit lähtevät vaaleihin täydellä listalla

Kristillisdemokraattien Kymen piiri on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaaksi luottojohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Sakari Smedsin Kouvolasta.

Smeds yrittää paluuta eduskuntaan, missä hän toimi kansanedustajana kaksi kautta vuosina 1995 – 2003. Eduskunnassa Smeds toimi mm. Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtajana.

Sakari Smeds on Kouvolan kaupunginvaltuutettu ja KD:n valtuustoryhmän puheenjohtaja. Kristillisdemokraateissa Smeds toimii puoluevaltuuston jäsenenä. 54-vuotiaalla Smedsillä on puoliso ja kaksi lasta.

Aiemmin KD:n eduskuntavaaliehdokkaiksi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä on nimetty lähihoitaja Liisa AhonenMikkelistä, sairaanhoitaja Mikko Almgren Kotkasta, lähetyssihteeri Aila Asikainen Juvalta, lehtori ja insinööri Eija Hauska-Mertanen Imatralta, farmaseutti Maiju Hölsä Savitaipaleelta, suojelubiologi Jouni KoskelaSavonlinnasta, fysioterapeutti Päivi Kovanen Pieksämäeltä, rehtori Maaret Lommi Kotkasta, fysioterapeuttiPirkko Parjanen Haminasta, lääkäri Juha Rantalainen Lappeenrannasta, palveluneuvoja Tarja TurunenLappeenrannasta, musiikin lehtori Antti Taipale Lappeenrannasta, veturinkuljettaja Vesa Vainio Kouvolasta ja sairaanhoitaja, tiimivastaava Ansela Villikka Kouvolasta.

Kristillisdemokraatit lähtevät Kaakkois-Suomen vaalipiirissä täydellä 17 ehdokkaan ehdokaslistalla. Viimeiset kaksi ehdokasta nimetään helmikuuhun aikana.

 

Viikon kysymys

Kuuluuko metsästys harrastuksiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...