0

Euromusaa kellon ympäri Rantasalmella – Juvalta osallistujia lukion bändissä ja showtanssiryhmässä

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys järjestää lauantaina 9. helmikuuta jokavuotisen musiikin suurtapahtuman Euromusan, joka kokoaa yhteen paikkakunnan soittajia, orkestereita ja erilaisia kokoonpanoja.
Euromusassa on tarjolla musiikkia laidasta laitaan eri-ikäisten harrastajien ja ammattilaisten esittämänä. Kaiken kaikkiaan päivän aikana lavalle nousee yli 200 esiintyjää.
Konsertti järjestetään yhteistyössä Rantasalmen kunnan kulttuuritoimen, Järvi-Saimaan kansalaisopiston sekä Rantasalmen lukion ja peruskoulun kanssa.

Tapahtuma alkaa kello 10, jolloin esiintyvät C- ja B-puhallinorkesterit sekä kuullaan soitinvalmennusryhmän esitys. Konsertit johtaa Järvi-Saimaan kansalaisopiston musiikin suunnittelijaopettaja Marja Ikonen.
Kansalaisopiston soitonopiskelijat pääsevät vauhtiin kello 11:n ja 13:n seteissä, jolloin kuullaan useita soolonumeroita sekä trumpetti- ja saksofonikvartetteja. Puolilta päivin esiintyvät muun muassa Rantasalmen Kamarikuoro ja Aikuisten puhallinorkesteri. Aikuisten puhallinorkesteria johtaa Janne Ikonen.

Kello 14 alkavassa A-orkesterin konsertissa kuullaan useita solisteja. Sini Korhonen esittää baritonilla Kimalaisen lennon. Nuutti Tossavainen tulkitsee trumpetilla Ennio Morriconen klassikkoteeman elokuvasta A Fistful of Dollars ja Kuisma Tossavainen vie kuulijansa jazzahtavalle matkalle alttosaksofonisoolollaan. A-orkesterin solistiksi saapuu myös B-orkesterin trumpettisektio (Peppi Ikonen, Riina Kettunen, Riina Westerstråhle ja Siiri Partanen) kapellimestari Marja Ikosen säveltämään A Day At The Lake -kappaleeseen.
Aikuisten viihdeorkesteri saa vuoron kello 15.15. Viihdeorkesterin jälkeen on luvassa lauluesityksiä kansalaisopiston oppilaiden esittäminä. Päivän tapahtumiin laitetaan lisää kierroksia, kun kello 17 alkaen lavan valtaavat showtanssiryhmät, Soul System -kokoonpano ja Tunteellinen kone -musikaalin näyttelijät ja soittajat. Tunteellinen kone saa ensi-iltansa Musiikki- ja teatterisali Tornadossa 17.4. ja nyt mahdollisuus mahdollisuus nähdä maistiaisia täysin uudesta kotimaisesta musikaalista.

Loppupäivä Euromusassa on pyhitetty kevyelle musiikille. Alkuillassa kello 18.30 alkaen esiintyvät Rantasalmen yläasteen ja lukion yhtyeet, joita johtaa musiikin opettaja Anna-Maija Saari. Koulun bändien jälkeen musiikki jatkuu vielä usealla esiintyjällä. Illan ohjelmassa on luvassa muun muassa laulun opettaja Anna Vaskelainen, joka on julkaissut omaa musiikkiaan sekä A Lady And Four Hillbillys.
Tapahtuman liput ovat myynnissä Tornado-salin ovella. Kahvio on auki koko päivän, ja lounastakin tarjoillaan.

Koko ohjelma osoitteessa: tornis.net/tapahtuma/euromusa-musiikkia-kellon-ympari.

 

Viikon kysymys

Kuuluuko metsästys harrastuksiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...