0

Kulttuurikaruselli  on uusi alueellinen kehittämishanke – Juvalta mukana Lukioteatteriyhdistys

Kulttuurikaruselli on kolmen kunnan kehityshanke, jossa on mukana Joroisten, Rantasalmen ja Juvan musiikki- ja teatterialan toimijoita.

Hanketta hallinnoi Joroisten Musiikkiyhdistys yhteistyökumppaneinaan Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys ja Juvan Lukioteatteriyhdistys.

Hankkeen rahoittajia ovat Rajupusu Leader ry ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. 1.1.2019-31.12.2020 aikana toteutettava hankkeen ajatuksena on luoda kuntarajat ylittävää yhteistyötä ja verkostoja eri taidemuotojen ja toimijoiden välillä.

Kulttuurikarusellissa selvitetään mukana olevien yhdistysten yhteistyön eri muotoja, kehitetään kunkin toimijan omaa organisaatiota ja kartoitetaan muun muassa yhteisen työvoiman, kaluston, tilojen ja markkinoinnin tarjoamia synergiaetuja. Hankkeessa on aloittanut tammi-helmikuussa kaksi hanketyöntekijää.

Karin Keitel toimii pääsääntöisesti Joroisten Musiikkipäivien hanketyöntekijnä ja Heikki Pola Rantasalmen puhalliorkesteriyhdistyksen ja Juvan Lukioteatterin työntekijänä.

Juvan lukioteatteri on toiminut vuodesta 1993 ja tuottaa vuosittain oman musiikkiteatteriproduktion. Viime vuonna teatteri vietti 25-vuotisjuhliaan. Perinteisesti tammikuussa nähtävissä esityksissä painottuu vahvasti lukiolaisten oma kädenjälki.

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys on toiminut aktiivisesti lasten, nuorten ja aikuisten musiikkiharrastuksen hyväksi vuodesta 1979 lähtien. Erilaiset kokoonpanot ja orkesterit esiintyvät vuoden aikana lukuisia kertoja Rantasalmella ja muualla Suomessa. Yhdistyksen alaisuuteen perustettiin vuonna 1994 myös Nuorisoteatteri, joka valmistaa vuodessa yhden tai kaksi musikaalia.  

Joroisten Musiikkiyhdistys on perustettu vuonna 1977 tuomaan konserttielämyksiä Joroisiin ja sen lähikuntiin. Joroisten Musiikkipäivien 42. festivaali järjestetään tänä vuonna 19.–28.7., ja se tuo alueelle jälleen laajan kirjon musiikin eri tyylilajeja ja taiteilijoita ympäri maailmaa.

Hankkeen ohjausryhmään kuuluvat Joroisten Musiikkiyhdistys ry:n puheenjohtaja  Aune Toivanen, Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen puheenjohtaja  Petteri Koskikallio, ja Juvan Lukioteatteriyhdistystä edustaa Juvan kunnan kulttuuri- ja nuoriso-ohjaaja Johanna Kuusisto sekä Rajupusu Leaderin puolesta Riitta Minkkinen.

 

Viikon kysymys

Kuuluuko metsästys harrastuksiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...