0

Mielipide: Onko ruoka Juvalla liian kallista Essotelle?

Jo on aikoihin eletty! Essote käy taloudellisesti näköjään todella tiukilla, kun jopa Juvan kunnan omistamassa rakennuksessa Juvakodin vanhustenhoidossa on otettu säästökampanjaan nyt asukkaiden henkilökohtaiset hygieniatuotteet.
Tämän vuoden alusta ovat ilmeisesti loppuneet aiemmin talon puolesta käyttöön saadut pesuaineet ja shampoot sekä pesusienet.
Nyt on tullut omaisille pyyntö toimittaa kyseiset tuotteet asukkaille Juvakotiin. Huomattavaa myös, että nyt pitäisi toimittaa papiljotit hoidokille, joka ei ole kotonakaan 25 vuoteen kyseisiä tuotteita käyttänyt.

Kannattaa päättäjien itsensäkin jo alkaa valmistautua vanhuuden mukanaan tuomiin hankintoihin, ainakin jos sijoituspaikaksi valikoituu Juvakoti.
Kyseessä ei ole kallis investointi kenellekään, ei omaisille eikä Essotelle. Hieman tässä vain ihmetyttää, kun samaan aikaan puuhataan 20 miljoonaa maksavaa kampusta.
Sinänsä kampus on tarpeellinen, jopa välttämätön. Jos Luoja suo ja viskaalit sallii, tulkoon siitä sisäilmaltaan terve.
Jälkeläisemme monessa polvessa voisivat siten nauttia opetuksesta turvallisissa olosuhteissa.

Myös Essoten vuodenvaihteen muutokset kauppa- ja ateriapalveluissa herättävät ihmetystä. Päätöksien perusteluina esitetään toiminnan muuttamista vastaamaan aiempaa paremmin todellisen käytön mukaisia kustannuksia.
Onko todellakin niin, että ostosten tilaaminen tietokoneella ja ostosten toimittaminen Mikkelistä Juvalle erillisen yrityksen kautta on edullisempaa kuin oman paikkakunnan kaupoista?
Jo ennen kuin saa tilauksen perille, pitää olla tietokone ja taitoa naputella tilaus koneelle. Ellet siihen itse pysty, joudut käyttämään avustajaa, joka ei suinkaan ole ilmainen.
Kun kustannussäästö etenee, onko kohta edullisempaa ulkoistaa vanhukset, osa viedään etelään ja osa pohjoiseen riippuen siitä kuka edullisemman tarjouksen tekee.

Voi näitä aikoja, tähän sopii siteerata entisaikojen sanontaa: ”Äitini minut pyöräytti mualimaan, repaleisna ja paljain jaloin ja iliman issää, enkä saanut lapsilissää.”

 

Kyösti Matiskainen
Juva

 

Kirjoita ja tekstaa meille!
Kirjoita mielipiteesi napakasti lukijan mielipiteenä tai tekstiviestinä!
Kirjoita mielipiteesi jostakin ajankohtaisesta asiasta. Tekstin mitta mielellään enimmillään 3 000 merkkiä välilyönteinen.
Suosimme omalla nimellä kirjoittamista, mutta julkaisemme myös nimimerkkikirjoituksia.
Liitä aina mukaan yhteystietosi, ne jäävät vain toimituksen tietoon.
Kirjoita sähköpostilla toimitus@juvanlehti.fi tai kirjepostilla Juvan Lehti/Lukijan mielipide, Piikkiläntie 2-4, 51900 Juva.
Lähetä tekstiviesti numeroon 13540, kirjoita viestin eteen tunnus JU SANO.
Tekstiviesti maksaa 1,10 euroa. Toimitus valitsee ja tarpeen mukaan muokkaa viestejä.

Viikon kysymys

Mikä on sinulle mieluisin tapa liikkua ja reippailla talvella?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä